Tarty Morelowo-Anyżowe
Tarty morelowo-anyżowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Mieszanka ekstraktu migdałowego, ciężkiej śmietany, ciasta głównego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarty Morelowe, Smoky Morelowe Tarty, oraz Indywidualne Tarty Morelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz morele i 2 filiżanki w dużym ciężkim rondlu.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć temperaturę do średniej i gotować na wolnym ogniu, mieszając i tłucząc morele, aż owoce będą bardzo miękkie i rozbite, a większość płynu odparuje, około 15 minut.
Dodać 1/2 szklanki cukru; stiruntil rozpuszczone.
Wyjąć z rozgrzanego i wymieszać w konfitury I1 łyżeczka ekstraktu migdałowego.
Niech coolcompletely. DO AHEAD: Canbe wykonane 3 dni do przodu. Coverand chill.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla mistrza
Słodkie ciasto, dodając anyżki skierowane.
Dziurkować ciasto; podzielić na pół.
Umieść połowę ciasta na środku 12-calowego kwadratowego kawałka pergaminu. Używając opuszków palców, kształtuj ciasto na okrągło 9". Przesuń doughon pergamin papieru na jedną koniec dużej blachy do pieczenia.Powtórz z pozostałym ciastemna innym kawałku pergaminu; przenieść na drugi koniec arkusza do pieczenia. Dziel mieszankę moreli pomiędzy rundami, pozostawiając 3/4 " gładką granicę.
Luźno przykryć tarty zplastic wrap lub Kuchnia toweland niech wzrosnąć w ciepłym, projekt-freearea aż dmuchane, ale nie podwojone w rozmiarze, 45-50 minut.
W międzyczasie ułóż stojak wmidle piekarnika; rozgrzej do 191°. ubić jajko z 2 łyżeczkami ciepłej wodyw małej misce.
Obramowanie szczotki ciasta z myciem jajkiem.
Zapiekać tarty dopołudniki są złote, 25-30 minut.
Przelew na przewód rack.DO naprzód: tarty można piec 1 dzień wcześniej.
Niech ostygnie całkowicie.Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać Ina 177° piekarnik do ciepła, 10–15minutes. Alternatywnie, freezein zamykanej torby zamrażarki przez okres do 1 miesiąca. Odwilż przed ogrzewaniem.
Kurz gorące tarty sproszkowanymsugar.
Lekko ostudzić. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę, pozostając 1/4 szklanki cukru, a następnie polej 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego w średniej misce, aż utworzy się miękka pianka.
Podawać tarty ciepłe lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.