Tarty jabłkowe z kandyzowanym imbirem
Tarta jabłkowa z kandyzowanym imbirem może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 839 kalorii, 11g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz kandyzowany imbir, lody riesling o późnych zbiorach, złote pyszne jabłka-obrane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miodowo-imbirowe tarty jabłkowe z cynamonem i cukrem orzechy włoskie, Tarty Cytrynowe Kandyzowane, oraz Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1/4 cala. Używając pokrywy patelni jako prowadnicy, Wytnij osiem nabojów 51/2 cala. Nakłuć rund ciasta widelcem.
Przełożyć do 2 pergaminowych blach do pieczenia.
Ułóż plasterki jabłka na cieście, nakładając je lekko.
Każdą tartę posypać 1/2 łyżki cukru i piec na dolnej półce piekarnika przez około 30 minut, lub do złotego koloru.
Wyjąć blachy do pieczenia z piekarnika i przenieść tarty do poszczególnych płyt.
Tarty posypać cynamonem, a każdą z nich polać gałką lodów Riesling z późnego zbioru.
Udekoruj kandyzowanym imbirem i podawaj.