Tarty Czekoladowo-Bananowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty czekoladowo-bananowe. Ten przepis służy 4 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka banana, cukru, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Biała czekolada-banan Creme Brulee tarty, Tarty Z Jagodami Bananowymi, oraz Tarty Kokosowo-Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło, cukier i sól połączyć w misce. Ubij jajko, następnie mąkę, 1/4 szklanki na raz, aż otrzymasz Kudłaty ciasto (trzyma się luźno, ale nie jest gładkie ani elastyczne). Powierzchnię odkurzyć mąką, przenieść ciasto na powierzchnię i lekko posypać mąką palcami ugniatać raz lub dwa razy, aż utworzy się lepkie ciasto. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce co najmniej 40 minut. Ciasto podzielić na pół; połowę przygotować na tarty z marcepanu malinowego lub zamrozić, dobrze owinięte, do innego użycia.
Rozgrzać piekarnik do 177°. pozostałe ciasto podzielić na 4 kawałki i, lekko mąką opuszkami palców, naciśnij 1 kawałek do każdej z 4 karbowanych 3-calowych patelni tart, pracując ciasto po bokach równomiernie. (Jeśli ciasto łzy na dnie, gładkie ciasto nad otworem, aby zamknąć go.) Kilka razy nakłuć ciasto wzdłuż spodu widelcem. Delikatnie wcisnąć do każdej skorupki ciasta mały kwadrat folii (nie naciskać mocno) i ułożyć 1 łyżkę niegotowanego ryżu lub suszonej fasoli (aby ciasto nie nadmuchało).
Umieścić na blasze do pieczenia; piec 10 minut.
Usunąć folię i ryż ze skorupek ciasta; wyrzucić. Powrót skórki do piekarnika. Gotować, aż złoty, o 9 protokół więcej. Całkowicie fajne.
Śmietanę ubić z wanilią i cukrem granulowanym na sztywno. Ubić na pół banana, dobrze zmiksować, a następnie złożyć w czekoladzie. Podziel nadzienie między skorupy; przechowywać w lodówce 1 godzinę. Brązowy cukier rozsypać równomiernie na dnie małej patelni nieprzywierającej, a następnie pokroić Pozostałe banany na pół na patelnię.
Ciepło na niskim poziomie. Gdy plasterki banana zaczną skwierczeć, wymieszaj, aby pokryć cukrem. Gdy plasterki banana staną się przezroczyste wokół krawędzi, odwróć je. Gotować, aż plastry są rumiane i karmelizowane po obu stronach. Na wierzchu każda tarta z 3 plastrami banana i podawać.