Tarty Czekoladowo-Bananowe

Tarty Czekoladowo-Bananowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty czekoladowo-bananowe. Ten przepis służy 4 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka banana, cukru, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Biała czekolada-banan Creme Brulee tarty, Tarty Z Jagodami Bananowymi, oraz Tarty Kokosowo-Bananowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło, cukier i sól połączyć w misce. Ubij jajko, następnie mąkę, 1/4 szklanki na raz, aż otrzymasz Kudłaty ciasto (trzyma się luźno, ale nie jest gładkie ani elastyczne). Powierzchnię odkurzyć mąką, przenieść ciasto na powierzchnię i lekko posypać mąką palcami ugniatać raz lub dwa razy, aż utworzy się lepkie ciasto. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce co najmniej 40 minut. Ciasto podzielić na pół; połowę przygotować na tarty z marcepanu malinowego lub zamrozić, dobrze owinięte, do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
MarcepanMarcepan
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Rozgrzać piekarnik do 177°. pozostałe ciasto podzielić na 4 kawałki i, lekko mąką opuszkami palców, naciśnij 1 kawałek do każdej z 4 karbowanych 3-calowych patelni tart, pracując ciasto po bokach równomiernie. (Jeśli ciasto łzy na dnie, gładkie ciasto nad otworem, aby zamknąć go.) Kilka razy nakłuć ciasto wzdłuż spodu widelcem. Delikatnie wcisnąć do każdej skorupki ciasta mały kwadrat folii (nie naciskać mocno) i ułożyć 1 łyżkę niegotowanego ryżu lub suszonej fasoli (aby ciasto nie nadmuchało).
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
Fasola SuszonaFasola Suszona
CiastoCiasto
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Umieścić na blasze do pieczenia; piec 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Usunąć folię i ryż ze skorupek ciasta; wyrzucić. Powrót skórki do piekarnika. Gotować, aż złoty, o 9 protokół więcej. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Śmietanę ubić z wanilią i cukrem granulowanym na sztywno. Ubić na pół banana, dobrze zmiksować, a następnie złożyć w czekoladzie. Podziel nadzienie między skorupy; przechowywać w lodówce 1 godzinę. Brązowy cukier rozsypać równomiernie na dnie małej patelni nieprzywierającej, a następnie pokroić Pozostałe banany na pół na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
BananBanan
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Ciepło na niskim poziomie. Gdy plasterki banana zaczną skwierczeć, wymieszaj, aby pokryć cukrem. Gdy plasterki banana staną się przezroczyste wokół krawędzi, odwróć je. Gotować, aż plastry są rumiane i karmelizowane po obu stronach. Na wierzchu każda tarta z 3 plastrami banana i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
CukierCukier
3
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn