Tarte Tatin
Tarte Tatin może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 84 grosze za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki, masła, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, 1 łyżkę cukru i 1/2 łyżeczki soli połączyć w robocie kuchennym; pulse aż połączone.
Dodać 6 łyżek schłodzonego masła; pulsować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 2 łyżki wody z lodem i pulsuj, aż mieszanina utworzy grudki. Delikatnie wciśnij ciasto w 6-calowy okrąg na wytrzymałej plastikowej folii; przykryj i zamrozić 30 minut.
Aby przygotować nadzienie, połącz jabłka, sok i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce, podrzucając do płaszcza. Stopić 2 łyżki masła w 9 1/2-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu.
Dodaj 3/4 szklanki cukru na patelnię; gotować 4 minuty lub aż złoty kolor będzie brązowy, stale mieszając.
Zdjąć patelnię z ognia. Ułóż połowę jabłek, zaokrągloną stroną w dół, w okrągły wzór na mieszaninie cukru na patelni. Wierzch z pozostałymi jabłkami, zaokrąglony bok do góry. Gotować na średnim ogniu 15 protokół.
Wyjąć z ognia; odstawić 15 minut.
Pracując szybko, rozwałkuj ciasto w 11-calowe koło na mocno posypanej mąką powierzchni.
Ciasto ułożyć na jabłkach; brzegi zagnieść pod.
Wytnij 4 (1-calowe) kawałki na wierzch ciasta ostrym nożem.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż ciasto jest lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 5 minut.
Umieść talerz do góry nogami na patelni. Ostrożnie odwróć tartę na talerz.