Tartaletki Z Sufletem Cytrynowym
Need a wegetariańska przystawka? Cytrynowy suflet Tartlets może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, jajka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tartaletki Z Sufletem Cytrynowym, Tartaletki z sufletem cytrynowym z cukrowymi migdałami i sosem jeżyn, oraz Tartaletki Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól połączyć w procesorze.
Dodać masło. Używając włączania / wyłączania, pokrój na maśle, aż powstanie gruba Mączka.
Dodać żółtka i przetworzyć, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto w piłkę. Podzielić na 6 równych porcji. Naciśnij 1 część ciasta na dole i w górę strony 4 1/4-do 4 1/2-cala-Średnica patelni tartlet z 3/4-cala-wysokie boki i Zdejmowane Dno. Powtórz z pozostałym ciastem, formując łącznie 6 tartaletek.
Umieścić na obramowanej blachy do pieczenia, przykryć plastikiem i schłodzić 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec skórki do złotego, naciskając z tyłu widelca, jeśli Skórki bąbelki, o 20 protokół. Super.
W średniej metalowej misce ubić jajka, żółtka, 3/4 szklanki cukru i skórkę z cytryny.
Umieść miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody; ubijaj, aż cukier się rozpuści, około 1 minuty. Wymieszaj sok z cytryny i limonki.
Ubijać, aż mieszanina zgęstnieje, około 4 minut.
Wyjąć z ognia; dodać masło w 3 dodatkach, ubijając, aż będzie gładkie. Twaróg cytrynowy przecedzić przez drobne sito do średniej miski. Naciśnij plastik bezpośrednio na powierzchnię twarogu. Chill until cold, co najmniej 5 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Miejsce 1 1/4 szklanki lemon curd w dużej misce; rezerwy. Pozostały twaróg podzielić między Skórki tartlet, równomiernie rozprowadzając na dnie.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Dodaj sól i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 6 łyżek cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Połowę białek złożyć w reserved lemon curd. Delikatnie złóż pozostałe białka. Podzielić mieszaninę białka jaj między tartlets, uszczelnienie do krawędzi skorupy i mounding w centrum.
Piec, aż nadzienie będzie złoty kolor i ustawić, O 13 protokół.
Tartlets pozostawić w temperaturze pokojowej 5 minut. Push dna patelni do góry, uwalniając tartlets.
Przenieść tartlets do talerzy. Tartaletki z cukrem pudrem i podawać na ciepło lub odstawić do 30 minut.