Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową
Tangerine-Date Tartlets z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z mandarynek, skórkę z mandarynek, maślankę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową, Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, oraz Granita mandarynkowa z kremem z wanilii.
Instrukcje
1
Połącz 2 szklanki wrzącej wody, mandarynki i daktyli w misce. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynka
Daktyle
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Drenaż daktyli. Obierz każdą ćwiartkę wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Daktyle
1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
2
Dodać masło i przetworzyć, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Proces, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschnie. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1/8 cala. Używając małej płytki jako prowadnicy, Wytnij 6-calowe pociski. Zbierz resztki ciasta; Przerzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
6
Wyciąć dodatkowe rundy w sumie
7
Dopasuj każdy do patelni o średnicy 4 cali z wyjmowanym dnem i wysokimi bokami 3/4 cala. Trim zwis; naciśnij ciasto przyjść 1/4 cala powyżej góry boków patelni. Zamrażać skórki w patelniach 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
8
Piec skórki do złotego, naciskając z tyłu widelca, jeśli Skórki bąbelki i boki zaczynają się ślizgać, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Posmaruj gorące skórki ubitym białkiem. Schłodzić podczas przygotowywania nadzienia. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Gotować masło w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż brązowy, wirowanie od czasu do czasu, o 3 protokół. Lekko ostudzić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Ubić syrop kukurydziany, jajka, żółtka, cukier, sok mandarynkowy, brandy, skórka mandarynki i sól w średniej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Mandarynek
Syrop Kukurydziany
Mandarynka
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Cukier
żółtko Jaja
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Ubij na rumianym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Gotowe Skórki wypełnić całkowicie nadzieniem (niektóre mogą zostać).
5
Zapiekać tartaletki aż do napełnienia, około 25 minut. Chłodne 15 minut. Push up dno patelni, uwalniając boki patelni i całkowicie ostudzić tarty. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć tarty; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Ubij śmietanę, maślankę i 2 łyżki cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty. Przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Ułożyć tartlets na talerzach. Każdą tartletkę przełożyć 4 ćwiartkami daktylowymi we wzór sunburst i odrobiną bitej śmietany z maślanki. Łyżka mandarynki granita do 6 małych filiżanek i umieścić obok.