Tarta z wędzonym łososiem, koperkiem i cebulą
Tarta z wędzonym łososiem, koperkiem i cebulą to pescatarian przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 433 kalorie, 11g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 35 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka pack ciasto francuskie, cebula, łosoś, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pizza z wędzonym łososiem z czerwoną cebulą i koperkiem, Pizza z wędzonym łososiem z czerwoną cebulą i koperkiem, oraz Tarta z wędzonym łososiem i cebulą.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Na posypanej mąką desce rozwałkować ciasto na grubość około 1 monety. Docisnąć do 20-centymetrowej tarty z wyjmowanym dnem. Ciasto wyłożyć papierem tłustym i wypełnić fasolą do pieczenia.
Piec przez 20-25 minut, aż boki ciasta staną się złociste.
Wyjąć fasolę do pieczenia i papier do smarowania i nakłuć widelcem całą podstawę i boki ciasta.
Włóż skorupę tarty z powrotem do piekarnika na kolejne 10 minut, aż podstawa się ugotuje i ciasto będzie brązowo brązowe. Pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu.
W rondlu, gotować cebulę w oliwie z oliwek przez 5 minut, aż będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem, jeśli chcesz, i odstawić do ostygnięcia. Wymieszać sok z cytryny i crme frache, a następnie odstawić.
Złóż tartę: rozłóż cebulę na podstawie i ułóż wędzone kawałki łososia na wierzchu.
Posypać kaparami, koperkiem i skórką z cytryny. Przechowywać tartę w puszce, przykryć folią spożywczą lub folią i przechowywać w lodówce do momentu podania, skropić crme frache.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Wędzony łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.