Tarta Z Szyfonu Dla Miłośników Czekolady
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery,więc daj miłośnikom czekolady tarta Szyfonowa tarta spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 471 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka śmietany, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tort maślany z czekoladowym Ganache, Tarta Śmietankowa Z Dyni, oraz Miłośnicy Czekolady Potrójna Warstwa Kawy Karmel Czekoladowy Mus Ciasta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek kakaowy i sól wymieszać w misce. Używając metalowego ostrza w robocie kuchennym, pulsuj masło i cukier puder razem, aż się połączą.
Dodać mieszaninę mąki i kakao do miski robota kuchennego i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj jajko i pulse aż włączone. Wrzuć ciasto na plastikową folię lub do plastikowej torby i delikatnie zagniataj, aż ciasto się utrzyma. Spłaszczyć na 6-calowy dysk, przykryć folią (lub zamknąć plastikową torbę) i przechowywać w lodówce przez 30 minut (aż po prostu wystarczająco twarde, aby toczyć).
Rozwałkuj ciasto na 1/8-calowy okrąg pomiędzy 2 lekko posypanymi mąką arkuszami folii. Wymieszać ciasto na patelni. Załatać wszelkie otwory lub rozdarcia, naciskając w skrawki dodatkowego ciasta palcami. Przyciąć nadmiar ciasta tak, że nie ma 1/8 cala ciasta powyżej górnej krawędzi patelni (aby uwzględnić skurcz podczas pieczenia). Schłodzić przez 1 godzinę przed pieczeniem.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko nakłuj skorupę widelcem. Jeśli używasz ciężarów ciasta: wyłóż skorupę pergaminem i wypełnij ciężarami ciasta.
Piec, aż ciasto pogłębi się w kolorze (ale nie brązowieje), około 12 minut.
Piec, aż ciasto pogłębi się w kolorze (ale nie brązowieje), około 12 minut. Sprawdzić po pierwszych 5 minutach; jeśli środek tarty puchnie w górę, delikatnie wcisnąć w dół z tyłu łyżki. Ostudzić całkowicie w patelni na tarcie na stojaku, około 20 minut.
Przynieść syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i 2 łyżki wody do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować mieszaninę, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż topi się w głębokim złotym karmelu, 7 do 9 minut.
Zdjąć rondel z ognia i dodać masło, ocet i szczyptę soli, wirując patelnię, aż masło się rozpuści.
Dodaj 1/3 szklanki śmietany i wanilii i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, 1 minutę (sos będzie złoty brąz). SOS chłodny do ogrzania.
Podczas gdy sos jest chłodzenie, posypać żelatynę na pozostałe 2 łyżki wody w małym rondlu i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć, następnie podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Wymieszać z sosem maślanym i ostudzić do temperatury pokojowej.
Białka ubić ze szczyptą soli w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie dodać pozostałą łyżkę cukru i nadal ubijać, aż białka po prostu utrzymać sztywne błyszczące szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć w sosie karmelowym. Pozostałą śmietanę ubij oczyszczonymi ubijakami, aż utrzyma sztywne szczyty, a następnie delikatnie, ale dokładnie złóż w mieszankę toffi. Delikatnie wlać Szyfon do schłodzonej skorupy ciasta, pozwalając mu kopiec, i schłodzić, odsłonięty, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny.
Pekan ugotować na maśle z solą na małej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Całkowicie wyjąć z ognia i ostudzić orzechy.
Pozostawić tartę w temperaturze pokojowej, około 30 minut. Tuż przed podaniem posyp schłodzone orzechy wierzchem tarty.
Białka jaj w szyfonowym nadzieniu nie są gotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.