Tarta z porem, ziemniakami i Fontiną
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, por, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie Ziemniaki, Czerwona Cebula I Tarta Fontina, Tarta z porem i ziemniakami z Gruyère, oraz Tarta z ziemniakami, porem i kozim serem.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 7 minut lub do miękkości i lekko rumiane. Odstawić.
Ziemniaki i czosnek umieścić w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 10 minut lub aż ziemniaki są bardzo miękkie.
W dużej misce umieścić 1 łyżkę masła, mieszankę ziemniaczaną, 1/4 szklanki sera, szczypiorek i kolejne 4 składniki (szczypiorek przez jajko); masować masą ziemniaczaną.
Lekko pokryć 10 1/2-calowy Okrągły wyjmowany-dno patelni z natryskiem do gotowania. Rozwiń ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; pozostaw 5 minut. Pat ciasto do dołu i do góry boki patelni.
Rozłóż mieszaninę ziemniaków na ciasto.
Por rozłożyć na masę ziemniaczaną i posypać 1/4 szklanki sera.
Piec w 375 przez 20 minut lub do puffed i ustawić. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu.