Tarta z porem i Gruyère
Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 28g białka, oraz 59G tłuszczu. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli i pieprzu, pora, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta z porem, ricottą i Gruyère, Tarta z porem i ziemniakami z Gruyère, oraz Tarta szparagowa, Por i Gruyere w estragonie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 13-calowy kwadrat. Wchodzisz na rogach i lekko rozwałkować ciasto do szorstkiej rundy.
Przenieść do blachy do pieczenia; przechowywać w lodówce.
Na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż mieni się.
Dodać pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Posypać pół sera na cieście, pozostawiając 1-calową granicę.
Rozłóż pory na serze. Przykryć prosciutto; posypać pozostałym serem. Doprawić solą i pieprzem. Złóż krawędź tarty, aby utworzyć krawędź i piec przez 20 minut, aż się złoci i bulgotnie. Usuń nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem.