Tarta z porem i boczkiem
Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, pieprz, skracanie warzyw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Tarta z boczkiem i porem, Tarta Z Kapustą, Porem I Boczkiem, oraz Tarta z dzikim porem i podwójnym wędzonym boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w misce; pokroić w masło i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodać ocet i wodę z lodem, 1 łyżkę na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne. Delikatnie wciśnij mieszaninę w 4-calowe koło na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj ciasto dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło; schłodzić 10 minut.
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić ciasto na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto, zawijane plastikową stroną do góry,do 10-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem.
Zdejmij folię. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod. Wyłożyć ciasto z kawałkiem folii; ułożyć ciężarki na folii.
Piec w 425 przez 10 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane.
Wyjąć ciężarki do ciasta i folię; schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Dodać boczek i gotować 4 protokół.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli na patelni; odstawić boczek.
Dodaj Por do kapieli na patelni; przykryj i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Zdjąć z ognia. Ułóż mieszaninę porów i boczku w przygotowanej skórce.
Połączyć substytut jajka, mleko, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; dobrze wymieszać trzepaczką.
Wlać mieszaninę mleka do skorupy.
Piec w 425 przez 25 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty; odstawić 10 minut.
Uwaga: możesz użyć komercyjnego piecrust (takiego jak Pillsbury) zamiast skorupy ciasta. W przypadku zastąpienia schłodzonego kawałka, postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi przygotowania opakowania. Doda 15 kalorii i 4 gramów tłuszczu do wartości odżywczych dla każdej porcji.