Tarta Z Pieczoną Gruszką Crème Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z pieczoną gruszką Crème Brûlée. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.7 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 243 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta Crème Brûlée, Tarta Z Kremem Kokosowym Brûlée, oraz Tarta Blueberry Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, umieść pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; pulsuj, aby połączyć.
Dodać masło; pulsować 10 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem powoli dodaj 2 łyżki wody lodowej przez zsyp żywności, przetwarzając tylko do momentu, gdy ciasto zacznie się łączyć. Ciasto obrócić na kawałek folii; nacisnąć na dysk. Przykryć i schłodzić 10 minut w zamrażarce.
Umieść ciasto między 2 arkuszami folii z tworzywa sztucznego; zwiń ciasto w 10-calowe koło. Dopasuj ciasto do okrągłej, 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem pokrytej sprayem do gotowania; przekłuj ciasto widelcem.
Piec w 450 przez 10 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować krem do ciast, połącz brązowy cukier, 3 łyżki mąki i 1/8 łyżeczki soli w średnim, ciężkim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka. Gotować na średnim ogniu, aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 5 minut), stale mieszając.
Umieść jajko w dużej misce. Stopniowo mieszaj gorącą mieszaninę mleka do jajka. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować 2 minuty lub aż mieszanina osiągnie 185 i pokrywa tył łyżki, stale mieszając. Odrzuć waniliową fasolę.
Rozprowadzić krem na blasze do pieczenia; przykryć całą powierzchnię folią. Przechowywać w lodówce 20 minut lub do schłodzenia.
Rozprowadzić krem do ciasta równomiernie w tartej skorupie; przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do momentu ustawienia.
Aby przygotować polewy, połączyć sok, cynamon, gałka muszkatołowa, i gruszki; wrzucić dobrze do herbu.
Umieść gruszki, pokrój bok w dół, w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Piec w 450 przez 45 minut lub do miękkości. Ostudzić całkowicie; cienko pokroić.
Umieścić na ręcznikach papierowych; osuszyć dodatkowymi ręcznikami papierowymi. Ułóż plasterki gruszki na kremie z ciasta. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut.
Posypać 1/3 szklanki granulowanego cukru równomiernie na gruszki, pozostawiając 1/2-calową granicę. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry kremu, podgrzać cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier stopi się i karmelizuje (około 3 minuty).