Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym

Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól koszerna, ciężka śmietana, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych, Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tostuj w piekarniku przez 5 minut, aż będą pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Przełożyć arkusz do stelaża z drutu i całkowicie ostudzić nakrętki. Nie wyłączaj piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do 11-calowej rundy.Dopasuj ciasto do 9 1/2-calowej karbowanej patelni z removablebottom. Wciśnij ciasto do krawędzi patelni i użyj noża aparing, aby odciąć nadmiar ciasta wzdłuż górnej krawędzi.Dno nakłuć widelcem i zamrozić, aż ciasto będzie gotowe, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Wyłóż schłodzoną skorupę tartą za pomocą pergaminu lub folii aluminiowej, pozostawiając 1-calowy zwis. Napełnij go ciężarami ciasta lub fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
6
Piec, aż krawędzie skorupy dopiero się rozpocznąaby zmienić kolor na złoty, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Usunąć pergamin i ciasto. Powrót skorupę do piekarnika i kontynuować pieczenie aż itis wyschnie na całym, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieś skorupę tarty do stojaka wire i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
9
W małym rondlu rozpuścić masło na dużym ogniu, aż będzie brązowawe o orzechowym zapachu, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Wyjmij go z ognia i odłóż na bok.
11
W dużej misce, ubić razem brązowy cukier, syrop kukurydziany, sól, i wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać jajka i dobrze ubić, aby połączyć. Następnie dodajemy rumiane masło. Wchodzisz w orzeszki piniowe po prostu połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Wlać nadzienie do skorupy tarty i umieścić patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
14
Piec, obracając blachę do pieczenia raz w połowie, aż nadzienie zostanie ustawione wokół krawędzi, ale nadal lekko luźne w środku, około 45 protokół. (Jeśli skórka staje się zbyt ciemna, przykryj tartę luźno folią przez ostatnie 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Przenieś tartę do stojaka z drutu, aby ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
16
W międzyczasie, aby krem rozmaryn: w małym rondlu, bring3 / 4 szklanki śmietany tylko do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Wyjmij patelnię z podgrzewaniai wymieszaj w 2 gałązkach rozmarynu. Przykryć i pozostawić strome for10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Podczas gdy krem jest namoczony, zrób kandyzowaną gałązkę rozmarynu, jeśli chcesz: w misce ubij razem 2 łyżki cukru granulowanego i 2 łyżki gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Umieść pozostałe2 łyżki cukru w płytkiej misce. Pozostałą gałązkę moczyć w syropie cukrowym, aby pokryć. Odkręć nadmiar płynu na ręczniku papierowym,a następnie delikatnie wrzuć mokrą gałązkę do cukierka. Ustaw go na ręczniku papierowym do wyschnięcia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
20
Przygotuj lodową kąpiel. Przecedzić przesiąknięty krem do metalowej miski, ustawić miskę do kąpieli lodowej i schłodzić krem do ostygnięcia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
21
Ubij w pozostałych 3/4 szklanki śmietany i cukierników. Kontynuuj ubijanie, aż krem utworzy miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
22
Wyjmij zewnętrzny pierścień i podawaj tartę ze śmietaną, przyozdobioną świeżą lub kandyzowaną gałązką rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
KremKrem
23
Przedruk z rzemiosła pieczenia: ciasta, ciasteczka i inne słodycze z pomysłami na wymyślenie własnych przez Karen DeMasco i Mindy Fox. Copyright © 200
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
24
Opublikowane przez Clarkson Potter / Publishers, a division of Random House, Inc.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn