Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym

Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól koszerna, ciężka śmietana, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych, Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tostuj w piekarniku przez 5 minut, aż będą pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Przełożyć arkusz do stelaża z drutu i całkowicie ostudzić nakrętki. Nie wyłączaj piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do 11-calowej rundy.Dopasuj ciasto do 9 1/2-calowej karbowanej patelni z removablebottom. Wciśnij ciasto do krawędzi patelni i użyj noża aparing, aby odciąć nadmiar ciasta wzdłuż górnej krawędzi.Dno nakłuć widelcem i zamrozić, aż ciasto będzie gotowe, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Wyłóż schłodzoną skorupę tartą za pomocą pergaminu lub folii aluminiowej, pozostawiając 1-calowy zwis. Napełnij go ciężarami ciasta lub fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
6
Piec, aż krawędzie skorupy dopiero się rozpocznąaby zmienić kolor na złoty, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Usunąć pergamin i ciasto. Powrót skorupę do piekarnika i kontynuować pieczenie aż itis wyschnie na całym, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieś skorupę tarty do stojaka wire i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
9
W małym rondlu rozpuścić masło na dużym ogniu, aż będzie brązowawe o orzechowym zapachu, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Wyjmij go z ognia i odłóż na bok.
11
W dużej misce, ubić razem brązowy cukier, syrop kukurydziany, sól, i wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodać jajka i dobrze ubić, aby połączyć. Następnie dodajemy rumiane masło. Wchodzisz w orzeszki piniowe po prostu połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Wlać nadzienie do skorupy tarty i umieścić patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
14
Piec, obracając blachę do pieczenia raz w połowie, aż nadzienie zostanie ustawione wokół krawędzi, ale nadal lekko luźne w środku, około 45 protokół. (Jeśli skórka staje się zbyt ciemna, przykryj tartę luźno folią przez ostatnie 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Przenieś tartę do stojaka z drutu, aby ostygła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
16
W międzyczasie, aby krem rozmaryn: w małym rondlu, bring3 / 4 szklanki śmietany tylko do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Wyjmij patelnię z podgrzewaniai wymieszaj w 2 gałązkach rozmarynu. Przykryć i pozostawić strome for10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Podczas gdy krem jest namoczony, zrób kandyzowaną gałązkę rozmarynu, jeśli chcesz: w misce ubij razem 2 łyżki cukru granulowanego i 2 łyżki gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
19
Umieść pozostałe2 łyżki cukru w płytkiej misce. Pozostałą gałązkę moczyć w syropie cukrowym, aby pokryć. Odkręć nadmiar płynu na ręczniku papierowym,a następnie delikatnie wrzuć mokrą gałązkę do cukierka. Ustaw go na ręczniku papierowym do wyschnięcia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
20
Przygotuj lodową kąpiel. Przecedzić przesiąknięty krem do metalowej miski, ustawić miskę do kąpieli lodowej i schłodzić krem do ostygnięcia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
21
Ubij w pozostałych 3/4 szklanki śmietany i cukierników. Kontynuuj ubijanie, aż krem utworzy miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
22
Wyjmij zewnętrzny pierścień i podawaj tartę ze śmietaną, przyozdobioną świeżą lub kandyzowaną gałązką rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
KremKrem
23
Przedruk z rzemiosła pieczenia: ciasta, ciasteczka i inne słodycze z pomysłami na wymyślenie własnych przez Karen DeMasco i Mindy Fox. Copyright © 200
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
24
Opublikowane przez Clarkson Potter / Publishers, a division of Random House, Inc.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn