Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól koszerna, ciężka śmietana, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych, Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tostuj w piekarniku przez 5 minut, aż będą pachnące.
Przełożyć arkusz do stelaża z drutu i całkowicie ostudzić nakrętki. Nie wyłączaj piekarnika.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do 11-calowej rundy.Dopasuj ciasto do 9 1/2-calowej karbowanej patelni z removablebottom. Wciśnij ciasto do krawędzi patelni i użyj noża aparing, aby odciąć nadmiar ciasta wzdłuż górnej krawędzi.Dno nakłuć widelcem i zamrozić, aż ciasto będzie gotowe, około 10 minut.
Wyłóż schłodzoną skorupę tartą za pomocą pergaminu lub folii aluminiowej, pozostawiając 1-calowy zwis. Napełnij go ciężarami ciasta lub fasolą.
Piec, aż krawędzie skorupy dopiero się rozpocznąaby zmienić kolor na złoty, 15 do 20 minut.
Usunąć pergamin i ciasto. Powrót skorupę do piekarnika i kontynuować pieczenie aż itis wyschnie na całym, o 5 minut więcej.
Przenieś skorupę tarty do stojaka wire i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
W małym rondlu rozpuścić masło na dużym ogniu, aż będzie brązowawe o orzechowym zapachu, około 4 minut.
Wyjmij go z ognia i odłóż na bok.
W dużej misce, ubić razem brązowy cukier, syrop kukurydziany, sól, i wanilia.
Dodać jajka i dobrze ubić, aby połączyć. Następnie dodajemy rumiane masło. Wchodzisz w orzeszki piniowe po prostu połączyć.
Wlać nadzienie do skorupy tarty i umieścić patelnię na blasze do pieczenia.
Piec, obracając blachę do pieczenia raz w połowie, aż nadzienie zostanie ustawione wokół krawędzi, ale nadal lekko luźne w środku, około 45 protokół. (Jeśli skórka staje się zbyt ciemna, przykryj tartę luźno folią przez ostatnie 10 minut.)
Przenieś tartę do stojaka z drutu, aby ostygła.
W międzyczasie, aby krem rozmaryn: w małym rondlu, bring3 / 4 szklanki śmietany tylko do wrzenia.
Wyjmij patelnię z podgrzewaniai wymieszaj w 2 gałązkach rozmarynu. Przykryć i pozostawić strome for10 minut.
Podczas gdy krem jest namoczony, zrób kandyzowaną gałązkę rozmarynu, jeśli chcesz: w misce ubij razem 2 łyżki cukru granulowanego i 2 łyżki gorącej wody.
Umieść pozostałe2 łyżki cukru w płytkiej misce. Pozostałą gałązkę moczyć w syropie cukrowym, aby pokryć. Odkręć nadmiar płynu na ręczniku papierowym,a następnie delikatnie wrzuć mokrą gałązkę do cukierka. Ustaw go na ręczniku papierowym do wyschnięcia, około 5 minut.
Przygotuj lodową kąpiel. Przecedzić przesiąknięty krem do metalowej miski, ustawić miskę do kąpieli lodowej i schłodzić krem do ostygnięcia, około 5 minut.
Ubij w pozostałych 3/4 szklanki śmietany i cukierników. Kontynuuj ubijanie, aż krem utworzy miękkie szczyty.
Wyjmij zewnętrzny pierścień i podawaj tartę ze śmietaną, przyozdobioną świeżą lub kandyzowaną gałązką rozmarynu.
Przedruk z rzemiosła pieczenia: ciasta, ciasteczka i inne słodycze z pomysłami na wymyślenie własnych przez Karen DeMasco i Mindy Fox. Copyright © 200
Opublikowane przez Clarkson Potter / Publishers, a division of Random House, Inc.