Tarta Z Orzechami Morelowymi
Tarta z orzechami morelowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz vanillan ekstrakt, masło ciasto, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta Morelowa, Tarta Morelowa, oraz Tarta Z Orzechami Morelowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu dusić morele, 1/3 szklanki wina, skórkę pomarańczową i 2 łyżki. miód na małym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż morele są miękkie i ciecz jest wchłaniany, 10 do 25 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Umieścić orzechy laskowe i migdały w 2 oddzielne płytki 9-in. Patelnie.
Piec, aż orzechy będą złote, potrząsając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Orzechy laskowe wlać do ręcznika i pocierać, aby usunąć jak najwięcej skóry; wyrzucić skórę.
W misce ubij jajka, Pozostałe Wino i miód, wanilię i masło do wymieszania. Wymieszać z orzechami.
Naciśnij ciasto na dole i w górę strony 10-do 11-in. patelnia z wyjmowaną obręczą. Morele równomiernie rozprowadzić na cieście.
Wlać mieszaninę orzechów na owoce, układając równomiernie.
Piec tarta na dolnej półce piekarnika, aż złoty kolor, 50 do 55 protokół. Ostudzić w patelni na stelażu, a następnie zdjąć obręcz patelni.
Podawać z bitą śmietaną, jeśli chcesz.
Make ahead: przykryć i schłodzić do 1 dnia.