Tarta Z Maślanki Klonowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z maślanki Klonowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś kamienną mieloną mąkę kukurydzianą, jajka, drobny cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Poszczególne Klon masło tarta chleb budynie z sosem Klon Karmel, Tarta Cytrynowo-Maślana, oraz Tarta Z Jagodami I Maślanką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mąkę, mąkę kukurydzianą, cukry i sól do miski robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze i połączyć. Rozsypać masło na wierzchu i pulsować suchą mieszaniną, aby pokryć, a następnie kontynuować pulsowanie aż do chłodu i prawie piaszczystego, około ośmiu 3-sekundowych impulsów.
Mżnij żółtko na górze i pulsuj ponownie, aż składniki będą wilgotne i ledwo zaczną zbrylać, o kolejne 8 impulsów. Ciasto powinno po prostu trzymać się razem, gdy wyciśniesz je w dłoni. Jeśli nie, dodaj 1 łyżeczkę zimnej wody i krótko pulsuj.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsmaruj ciasto na powierzchni roboczej za pomocą pięty dłoni, aż zacznie się łączyć. Zbierz ciasto z powrotem i uformuj je w krążek. Owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę.
Niech ciasto rozgrzeje się lekko przed rozwałkowaniem (jeśli rozwałkujesz, gdy jest zimne, pęknie).
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej za pomocą wałka do ciasta w kółka o grubości od 1/8 do 3/16 cala o średnicy od 10 do 11 cali. Dopasuj ciasto do 8-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Nie martw się, jeśli trochę pęknie; możesz go załatać za pomocą niektórych dodatków. Mocno wciśnij ciasto na dno patelni, gdzie styka się z bokami, a następnie przewróć wałek do ciasta przez patelnię, aby odciąć zwis. Mocno docisnąć ciasto do boków patelni i z powrotem do góry palcami (czasami wałek do ciasta popycha ciasto po bokach patelni). Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Umieść stojak na najniższym szczeblu piekarnika i umieść blachę do pieczenia na górze. Wyłożyć schłodzoną skórkę za pomocą 10-calowego filtra do kawy i odcedzić suszoną fasolą lub ryżem.
Umieść na gorącej blasze do pieczenia i piec, aż boki zaczną się złotobrązowe, 15 do 20 minut.
Wyjmij skorupę z piekarnika, ostrożnie usuń fasolę i filtrować, a następnie powrócić do piekarnika, aż całkowicie złocisty i pieczone przez, inny 10 do 15 protokół. Zmniejszyć ciepło do 325 stopni F.
Ostudzić przed dodaniem nadzienia, około 10 minut.
Do nadzienia: pulsuj cukier klonowy, mąkę i sól w robocie kuchennym, aż się połączą.
Dodać roztopione masło i pulse połączyć, a następnie dodać maślankę i wanilię i pulse ponownie połączyć.
Dodaj jajka i pulsuj, aż się połączysz-nie przesadzaj. Przecedzić do skorupy tarty.
Piec tarta, aż boki są ustawione (mogą lekko puff) i środek nadal lekko jiggles po dotknięciu patelni, 30 do 35 minut. Schłodzić na stojaku przez co najmniej 45 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, odpowiednio przyozdobione ciasteczkami.