Tarta Z Mango
Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 2986 kalorii, 40g białka, oraz 205g tłuszczu na porcję. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, jajko, arkusz ciasta francuskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta Z Mango, Tarta Z Mango, oraz Tarta z serem Mango z jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozłóż arkusz ciasta na wysmarowanej blasze do pieczenia, a następnie Odwróć (aby zapobiec rozdwajaniu się zagnieceń podczas pieczenia). Przycinaj krawędzie ostrym nożem.
Posmaruj ciasto lekko jajkiem (nie pozwól, aby kapała po bokach). Utwórz 3/4-calowy obramowanie dookoła lekko punktując linię równoległą do każdej krawędzi ciasta (nie przecinać do końca). Nakłuć wewnętrzny prostokąt równomiernie widelcem, a następnie posypać 1 łyżką cukru.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika 15 minut, lub aż dmuchane i złoty kolor.
Przełożyć do stelaża i schłodzić do temperatury pokojowej.
Ubij śmietanę, twarożek, pozostałe 3 łyżki cukru i skórkę.
Cienko pokroić Mango wzdłuż mandoliną lub inną ręczną krajalnicą lub ostrym nożem (uważaj, ponieważ obrane mango jest śliskie), a następnie przekrój o połowę szerokie plastry wzdłuż.
Tuż przed podaniem rozprowadzić krem na wewnętrznym prostokącie ciasta i przykryć Mango, składając ozdobnie.
* Przycinanie krawędzi ciasta pozwala na oddzielenie warstw, dzięki czemu ciasto rośnie równomiernie.