Tarta z kremem wiśniowo-kokosowym
Tarta z kremem wiśniowo-kokosowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka żółtek, wody, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Cherry & Coconut Milk Popsicles, Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, oraz Cherry Cream Ciasto Francuskie Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól połączyć w robocie kuchennym. Puls do połączenia.
Dodaj masło i pulsuj, aż masło będzie w kawałkach wielkości grochu.
Połączyć wodę z ekstraktem waniliowym i skropić mieszaninę. Impuls do połączenia, aż mieszanina przypomina grube okruchy – nie powinna być w pełni połączona w kulkę.Włączyć mieszaninę na kawałku folii i uformować w dysk o grubości około 1 cala. Jeśli masz problem z zrobieniem go razem dodaj jeszcze kilka kropli wody. Owinąć ciasto i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do okrągłej 10 cali (aby dopasować okrągłą patelnię do tarty 9 cali) lub dopasuj prostokątną patelnię do tarty 4 cali x 13 cali. Łatwość ciasta na patelnię i naciśnij na boki, aby uformować.Schłodzić patelnię z ciastem w lodówce, podgrzewając piekarnik do 375 stopni F. wyłożyć ciasto folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec ciasto ciasto przez 15 do 20 minut.
Zdjąć folię i piec do złotego, 12 do 15 minut więcej.
Połączyć 3/4 szklanki (172g) mleka kokosowego z 2 łyżkami (30g) cukru w małym rondlu.
Podgrzewać na piecu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i pojawią się bąbelki na krawędzi patelni.W międzyczasie w misce ubijamy żółtka i 3 łyżki (44 g) cukru.
Ubić skrobię kukurydzianą i pozostałą 1/4 szklanki (46g) mleka kokosowego w małej misce, a następnie dodać do mieszaniny żółtka, ubijając do połączenia.
Konfitury wiśniowe rozprowadzić równomiernie na dnie skorupy tarty.Łyżkę kremu z ciasta wyłożyć na wierzch konfitury i równomiernie rozprowadzić. Napełnij skorupę tarty, aby tuż poniżej góry; możesz mieć trochę kremu z ciasta w lewo.Wiśnie umyć i wsypać, a następnie pokroić na pół. Ułóż połówki wiśni na wierzchu kremu z ciasta.