Tarta Z Kremem Cytrynowym
Tarta z kremem cytrynowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka masła, niebielona mąka uniwersalna, ciężka śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Z Kremem Cytrynowym, Nowa Tarta Z Kremem Cytrynowym, oraz Tarta Z Kremem Cytrynowym.
Instrukcje
Maślane dno (nie boki) patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Mąkę, cukier, startą skórkę cytryny i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło; zmiksować do uzyskania grubej mąki.
Dodać żółtka, zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Zbierz ciasto w piłkę. Docisnąć do dołu i do góry przygotowanej patelni. Zamrozić skórkę, aż będzie jędrna, około 15 minut. Czy z wyprzedzeniem skorupa może być wykonana 2 dni do przodu. Przykryj; trzymaj zamrożone.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec ciasto 5 minut. Naciśnij boki z tyłu widelca, jeśli spadnie. Nadal piec do złotego, naciskając boki w razie potrzeby, o 18 minut dłużej. Całkowicie fajne. Utrzymuj temperaturę pieca.
Cukier, jajka, żółtka i skórkę z cytryny ubić w ciężkim średnim rondlu.
Ubić sokiem z cytryny i winem. Gotować na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i po prostu zaczyna bąbelkować, stale ubijając, około 5 minut.
Przenieść do średniej miski. Ostudzić do po prostu ogrzać, mieszając od czasu do czasu, około 15 minut. Stopniowo ubij śmietanę.
Wlać nadzienie do skorupy.
Piec tarta, aż nadzienie jest ustawione w centrum i zaczyna nadmuchać na brzegach, około 20 minut. Schłodzić w patelni na stelażu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 6 godzin.