Tarta z kremem
Przepis tarta Budyniowa może być wykonana w około 1 godzinę i 45 minut. Na $1.49 za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 531 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 177 osób. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarta z kremem, Tarta Z Budyniem Wiśniowym, oraz Tarta z truskawkami i kremem.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, masło wcierać w mąkę ze skórką cytrynową i szczyptą soli, aż będzie przypominało bułkę tartą.
Dodać cukier, jajko i mleko i uformować ciasto. Można to zrobić 2 dni wcześniej.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto i ułóż 20-centymetrową blachę, pozostaw 2 cm ciasta wiszącego nad krawędzią. Schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wyłożyć fasolę do pieczenia, piec na ślepo przez 20 minut, następnie usunąć fasolę i nadal gotować przez kolejne 20 minut, aż podstawa będzie biszkoptowa.
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 140C / 120C wentylator / Gaz
Zagotuj śmietanę, mleko, waniliowy strąk, skórkę z cytryny i małą kratkę gałki muszkatołowej. Żółtka ubić z cukrem do bladości, następnie zalać gorącym mlekiem i śmietaną, ubijając. Odcedzić krem do dzbanka, pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić pianę.
Ostrożnie wlać krem do tarty, zetrzeć gałkę muszkatołową na wierzchu i piec przez 40 minut lub do momentu, gdy tylko ustawi się z najmniejszym chybotaniem w środku.
Wyjmij z piekarnika, obetnij krawędzie ciasta (z dala od nadzienia), a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed podaniem w plastrach z tartą gałką muszkatołową, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "