Tarta z karczochem, pieczarkami i szynką parmeńską
Tarta z karczochami, grzybami i szynką parmeńską wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka, soli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tarta z karczochem, pieczarkami i szynką parmeńską, Tarta Z Grzybami Karczochowymi, oraz Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma).
Instrukcje
W maszynce umieścić mąkę, parmezan, masło i szczyptę soli. Przetworzyć krótko.
Dodaj jajko i 1 łyżkę oleju przez rurkę podajnika, dodając dodatkowy olej, jeśli to konieczne; powinieneś być w stanie zebrać ciasto w ręce. Owinąć w plastik i schłodzić przez 1 godzinę.
Rozwałkuj, aby dopasować 9-calową patelnię do quiche z luźnym dnem. Kutas wszędzie. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny, najlepiej przez noc.
Ciasto wyłożyć folią, a spód przykryć niegotowaną fasolą.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 15 minut.
Zdjąć folię i fasolę i gotować jeszcze 5 minut.
Saute; grzyby w 1 łyżce oliwy z oliwek przez 10 minut.
Na bazie ciasta ułożyć szynkę, a na wierzchu polać grzybami i karczochami. Ubij razem creme fraiche, jajka, pietruszkę i mleko. Dobrze doprawić czarnym pieprzem i solą; wlać mieszaninę na szynkę i warzywa.
Piec przez 40 minut, do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub na zimno.