Tarta Z Kalafiorem I Karmelizowaną Cebulą

Tarta Z Kalafiorem I Karmelizowaną Cebulą
Kalafior i karmelizowana cebula tarta może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 15g białka, oraz 47 g tłuszczu. Jeśli masz mąkę, mieloną gałkę muszkatołową, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 734 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Tarta z kalafiorem i karmelizowaną cebulą, Karmelizowana Tarta Cebulowa, oraz Karmelizowana Tarta Z Czerwoną Cebulą dla podobnych receptur.

Składniki

62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło pokrojone w kostkęmasło pokrojone w kostkę454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemała główka kalafiora (Około lub 1 lb większej główki kalafiora, pokrojona w 1-calowe kwiatuszki (kalafior Romanesco, zwłaszcza pomarańczowy lub zielony, byłby ładnym substytutem)mała główka kalafiora (Około lub 1 lb większej główki kalafiora, pokrojona w 1-calowe kwiatuszki (kalafior Romanesco, zwłaszcza pomarańczowy lub zielony, byłby ładnym substytutem)11 łyżka suszonego oreganomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy11 łyżka suszonego oreganoMusztarda DijonMusztarda Dijon1olej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka1szczyptaSzczypta zmielonej gałki muszkatołowejSzczypta zmielonej gałki muszkatołowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty ser Gruyère (Szwajcarski lub Comté są świetne)starty ser Gruyère (Szwajcarski lub Comté są świetne)198opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeser mascarpone (patrz uwaga poniżej sugerowane zamienniki)ser mascarpone (patrz uwaga poniżej sugerowane zamienniki)42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula, połówki długości i cienko pokrojonacebula, połówki długości i cienko pokrojona791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmezanParmezan1ciasto z lodem lub domową skorupą tartą (przepis poniżej)ciasto z lodem lub domową skorupą tartą (przepis poniżej)0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych11 łyżka suszonego oreganoolej truflowy lub 3 szczypty soli truflowej (opcjonalnie) (patrz UWAGI poniżej)olej truflowy lub 3 szczypty soli truflowej (opcjonalnie) (patrz UWAGI poniżej)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana do ubijania (chociaż każde mleko o niskiej lub pełnotłustej zawartości tłuszczu lub lekki krem również zadziała)śmietana do ubijania (chociaż każde mleko o niskiej lub pełnotłustej zawartości tłuszczu lub lekki krem również zadziała)0Batoniki toffi Heathpieprz biały lub czarny mielonypieprz biały lub czarny mielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn