Tarta z jagodami
Przygotowanie tarty z jagodami zajmuje około 3 godzin i 27 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,55 USD za porcję. Ten deser ma 707 kalorii , 6 g białka i 41 g tłuszczu na porcję. 9 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup rodzaj orzechów, masło, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy to Blueberry Crumble Tart with Cream Cheese Whipped Cream , Brilliant & Beautiful Blueberry Tart i Blueberry Loaf With Blueberry Syrup .
Instrukcje
Ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wymieszaj cukier puder, mąkę i masło w misce robota kuchennego, miksując, aż mieszanka utworzy kulkę (możesz mieszać ciasto ręcznie, jeśli chcesz). Palcami wciśnij ciasto do 12-calowej formy do tarty z wyjmowanym dnem, uważając, aby wcisnąć spód w zagłębienia w formie do tarty. Wklep orzechy w spód.
Piec przez 10–12 minut, aż lekko się zrumienią.
Przed napełnieniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Nadzienie: W dużej misce miksera ubij serek śmietankowy z cukrem pudrem. W oddzielnej misce miksera ubij śmietanę kremówkę z cukrem, aż utworzą się miękkie szczyty. Wymieszaj ubitą śmietanę z mieszanką serka śmietankowego. Włóż tę mieszankę do schłodzonego ciasta i przykryj ją nadzieniem jagodowym. Schłodź w lodówce, aż będzie dobrze schłodzona, co najmniej 2 godziny.