Omlet Grecki ze szparagami i serem Feta
Grecki omlet ze szparagami i serem Feta to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1235 kalorii. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. 499 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, masło, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Omlet Grecki z fetą, Greek Potato & Fetan Omlet, oraz Omlet Z Szynką I Serem Feta.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać szparagi i czerwoną paprykę, aż warzywa zaczną mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać w pomidory koktajlowe, szpinak, czosnek, oregano, bazylia, i sól i kontynuować gotowanie, aż pomidory są miękkie i szpinak gotowane w dół, kolejne 3 do 5 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść warzywa na talerz.
Roztopić masło w czystej patelni na średnim ogniu.
Jajka i mleko ubić w misce i wlać do gorącego masła, wirując patelnię, aby pokryć całe dno mieszaniną jaj. Podnieś krawędź omletu za pomocą szpatułki i przechyl patelnię, aby umożliwić unset jajko uruchomić pod spodem i gotować; Kontynuuj wokół patelni, podnosząc krawędź omletu i przechylając patelnię, aż cała mieszanka jajek jest ustawiona.
Łyżkę ugotowanych szparagów wymieszać z jednej strony omletu i posypać serem feta i Cheddar. Delikatnie złóż połowę omletu na warzywa i ser i lekko naciśnij krawędzie, aby uszczelnić nadzienie. Gotować, aż nadzienie jest gorące i ser cheddar topi się, 1 do 2 Więcej minut.
Pokroić w plastry, aby służyć.