Omlet Grecki ze szparagami i serem Feta

Omlet Grecki ze szparagami i serem Feta
Grecki omlet ze szparagami i serem Feta to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1235 kalorii. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. 499 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, masło, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Omlet Grecki z fetą, Greek Potato & Fetan Omlet, oraz Omlet Z Szynką I Serem Feta.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać szparagi i czerwoną paprykę, aż warzywa zaczną mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać w pomidory koktajlowe, szpinak, czosnek, oregano, bazylia, i sól i kontynuować gotowanie, aż pomidory są miękkie i szpinak gotowane w dół, kolejne 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia i przenieść warzywa na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
3
Roztopić masło w czystej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Jajka i mleko ubić w misce i wlać do gorącego masła, wirując patelnię, aby pokryć całe dno mieszaniną jaj. Podnieś krawędź omletu za pomocą szpatułki i przechyl patelnię, aby umożliwić unset jajko uruchomić pod spodem i gotować; Kontynuuj wokół patelni, podnosząc krawędź omletu i przechylając patelnię, aż cała mieszanka jajek jest ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Omlet posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
6
Łyżkę ugotowanych szparagów wymieszać z jednej strony omletu i posypać serem feta i Cheddar. Delikatnie złóż połowę omletu na warzywa i ser i lekko naciśnij krawędzie, aby uszczelnić nadzienie. Gotować, aż nadzienie jest gorące i ser cheddar topi się, 1 do 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
Ser FetaSer Feta
7
Pokroić w plastry, aby służyć.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia74
Magazyn