Tarta z jabłkami i cheddarem
Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 679 kalorii, 19g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 310 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, sok z cytryny, rukola dla niemowląt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Jabłkowa Z Serem Cheddar, Jabłko Cheddar i Spice Cookie tarta, oraz Mini Apple, Cheddar & Bacon Fillo Snack Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na wolnym ogniu plasterki jabłka w cydrze, aż po prostu zaczną się mięknąć, o 2-3 protokół, usunąć i odstawić.
Pozostały cydr dusić, aby zmniejszyć do około 2 łyżki stołowe.
Wrzucić plastry jabłka w zmniejszonej cydr i rozmaryn.
Rozwałkuj ciasto francuskie na prostokąt o wymiarach 16x10 cali.
Narysuj linię wokół ciasta francuskiego około 1/2 cala od krawędzi.
Rozłóż musztardę na cieście wewnątrz linii punktowej, a następnie 3/4 sera.
Rozłóż plastry jabłka na ser i musztardę, a następnie pozostały ser.
Zewnętrzną krawędź ciasta posmarować oliwą z oliwek.
Piec w rozgrzanym piekarniku 191°, aż ser się roztopi i ciasto będzie złociste, około 15-20 minut.1
W międzyczasie wrzucić rukolę do oleju i soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem. 1
Podawać tarta jabłkowa zwieńczona rukolą i cieszyć.