Tarta z jabłkami i śliwkami
Tarta z jabłkami i śliwkami to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 100 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, tarty jabłka, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tarta jabłkowo-Śliwkowa z lodami waniliowymi i koniakiem, Tarta Ze Śliwkami, oraz Tarta ze śliwkami i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse razem mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Posypać 4 łyżkami wody z lodem i pulsować, aż ciasto zacznie trzymać się razem, dodając pozostałą łyżkę wody z lodem w razie potrzeby. Ciasto wyłożyć na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 lub 5 razy. Uformować ciasto na dysk i schłodzić, owinięte folią, 30 minut.
Dusić wodę, Calvados, i suszone śliwki, odkryte, aż większość cieczy wchłonie, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wymieszać cynamon, goździki, 2 łyżki mąki i 1/2 szklanki cukru.
Jabłka obrać i pokroić w 1/2-calowe kliny. Połówki klinów w poprzek i wrzucić mieszaniną cynamonu.
Dodaj sok z cytryny i wrzucić do herbu.
Orzechy włoskie drobno zmielić z pozostałymi 3 łyżkami mąki i pozostałym 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do owalu 14 na 18 cali.
Rozwałkuj ciasto luźno na mąkę i rozwiń na dużą blachę do pieczenia z masłem. Mieszanka orzecha włoskiego na cieście, pozostawiając granicę 2 1/2 do 3 cali.
Duszone śliwki wymieszać z mieszanką jabłkową i nałożyć łyżką na mieszankę orzecha włoskiego, równomiernie wsuwając śliwki między kawałki jabłka. Obróć krawędź ciasta nad owocami, tworząc plisy.
Wierzch ciasta posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Piec tartę, luźno przykrytą folią, w środku piekarnika 30 minut.
Wyjąć folię i piec, aż skórka i owoce są złote i soki są bulgotanie, o 30 minut więcej. Ostudzić tartę na blasze do pieczenia na stojaku co najmniej 20 minut przed podaniem.
Ciasto można wyrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.