Tarta Z Gruszką Żurawinową Z Piernikową Skórką

Tarta Z Gruszką Żurawinową Z Piernikową Skórką
Tarta z gruszką żurawinową z Piernikową skórką może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, żurawinę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Food.com ma 12 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Gruszkowa Prasowana, Tarta jabłkowo-gruszkowa ze skórką z mąki kukurydzianej, oraz Piernik Gruszkowo-Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj mieszankę gruszek: w rondlu połącz sok żurawinowy, cukier, laskę cynamonu i sok z cytryny.Zagotować i dodać gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Podgrzać, aż po prostu dojdzie do duszenia i gotować delikatnie przez 10-15 minut, lub aż gruszki będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Wyjąć z ognia, wymieszać z żurawiną i pozostawić do ostygnięcia.Chłód, przykryty, przez co najmniej 8 godzin.(może być wykonane 2 dni wcześniej) skorupa: wymieszać mąkę, brązowy cukier, cynamon, imbir, ziele angielskie i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Pokroić na maśle, aż mieszanina będzie przypominała grubą meal.In w małej miseczce wymieszaj żółtko i melasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać do mieszaniny mąki i wymieszać, aż dobrze połączone, ale nadal kruche.Odwróć się na 10-calową patelnię z zdejmowaną obręczą i naciśnij na dolnych i górnych stronach patelni.Schłodzić skorupę przez 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 191°. nakłuj skórkę widelcem, wyłóż folią, napełnij cieście lub suchą fasolą i piecz w dolnej trzeciej części piekarnika przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wyjąć folię i masy ciasta i piec ciasto dalsze 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Ochłoń.
8
Gotowane gruszki i połowę żurawiny przełożyć łyżką szczelinową na papierowe ręczniki do odsączenia, wyrzucić cynamon, a syrop z pozostałą cranberries.In w małej misce ubijamy jajka, cukier, śmietanę, mleko, wanilię, skórkę i szczyptę soli.Wymieszać z odsączoną żurawiną.Rozgrzej piekarnik do 163°.łyżka połowę kremu do skorupy.Pokrój 4 połówki gruszki w poprzek na przekątnej, ułóż dekoracyjnie na kremie naprzemiennie z nieosłoniętymi połówkami gruszki, a pozostały krem łyżka wokół gruszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Piec tarta w środku piekarnika przez 50-55 minut lub do momentu, aż krem zostanie po prostu ustawiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Zdjąć krawędź patelni i ostudzić.(może być sporządzony do 8 godzin wcześniej, całkowicie schłodzony i schłodzony) gotować syrop, aż zmniejszy się do 1 szklanki i będzie galaretowaty w konsystencji i przenieść żurawinę łyżką szczelinową na talerz do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Gruszki posmarować odrobiną żurawinowej glazury i ułożyć żurawinę wokół krawędzi tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
12
Podawać na ciepło lub schłodzone.

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło, na zimno, pokrojone na kawałkimasło, na zimno, pokrojone na kawałki3warzywo (np. szpinak)lody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan4calelaski cynamonulaski cynamonu9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoktajl z soku żurawinowegokoktajl z soku żurawinowego2Spód: okruszki z herbatników grahammelasa ciemnamelasa ciemna791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżurawina suszonażurawina suszona1łyżka czerwony ocet winny1/2 (12 uncji płynu) puszki odparowanego mleka1/2 (12 uncji płynu) puszki odparowanego mleka3larges(częściowo & )(częściowo & )3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony1cytryna, sok zcytryna, sok z2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starta skórka pomarańczowaświeżo starta skórka pomarańczowa4largestwarde dojrzałe gruszki, przekrojone na pół wzdłuż, obrane, obrane i włożone do miski z lodowatą wodą zakwaszonątwarde dojrzałe gruszki, przekrojone na pół wzdłuż, obrane, obrane i włożone do miski z lodowatą wodą zakwaszoną1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1warzywo (np. szpinak)Cukier puder i bita śmietana (opcjonalnie)Cukier puder i bita śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn