Tarta z chrupiącymi jabłkami
Tarta z chrupiącymi jabłkami to przepis na wegetariańskie lacto ovo z 8 porcjami. Ten deser ma 144 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 70 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, masła, tartych jabłek i mielonego cynamonu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Apple Crisp - Low Calorie , Apple-Pomegranate Crisp i Apple-Walnut Crisp są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję drobnych okruchów.
Wymieszaj jajko z mlekiem, stopniowo dodawaj do mąki i mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę.
Wciśnij ciasto na dno i boki 12-calowej, karbowanej formy do tarty z wyjmowanym dnem. Ułóż plasterki jabłka w okrągły wzór na cieście, zaczynając od zewnętrznej krawędzi i zachodząc na siebie plasterkami.
Aby przygotować polewę, w małej misce wymieszaj cukier, mąkę i przyprawy.
Piec w temperaturze 350° przez 50–60 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Podawać na ciepło lub na zimno.