Tarta z cebulą, kozim serem i orzechami sosnowymi

Tarta z cebulą, kozim serem i orzechami sosnowymi
Tarta z cebulą, kozim serem i orzechami sosnowymi jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka laski cynamonu, mielony imbir, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kanapki z pieczonym pomidorem i kozim serem z parmezanem, Szwajcarska Tarta Z Kozim Serem, Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Otwarta Prosciutto, świeża Ricotta i kanapki z marmoladą z czerwonej cebuli.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, pulse mąki z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać żółtka i oliwę z oliwek; pulsować aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączoną maszyną powoli dodawać wodę i przetwarzać, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Ciasto przełożyć na arkusz folii i wkleić w dysk. Owinąć dysk i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
5
Na dużej patelni, mieszać cebulę z 3 łyżki oliwy z oliwek, aż dokładnie pokryte. Przykryć i gotować cebulę na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą bardzo miękkie, o 30 protokół. Zmniejsz ogień do niskiej, jeśli cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Odkryj patelnię. Zwiększyć ogień lekko i kontynuować gotowanie, często mieszając, aż cebula stać się bogaty złoty kolor, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Tymczasem przynieś duży garnek z wodą do toczącego się wrzenia. Usuń liście chard z żeber, pozostawiając liście tak nienaruszone, jak to możliwe; zarezerwuj żebra do innego użytku. Blanszować liście chard we wrzącej wodzie, aż zmiękną, 1 1/2 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Odcedzić liście i odświeżyć je pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Ponownie odcedzić i dokładnie osuszyć.
11
W młynku do przypraw połącz laskę cynamonu z goździkami, imbirem, gałką muszkatołową i pieprzem i zmiel na proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
12
Dodać 1 1/4 łyżeczki mieszanki przypraw do cebuli i mieszać aż równomiernie włączone; rezerwy pozostałej mieszaniny do innego użycia. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
W małej misce, za pomocą drewnianej łyżki, lekko ubić kozi ser z crme frache i 1 łyżeczka soli, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Ustaw krążek ciasta między 2 dużymi arkuszami papieru woskowego i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 12 na 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
16
Przenieś ciasto do ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 12 cali o głębokości co najmniej 1 1/2 cala. Wyłożyć ciasto listkami boćwiny, tak aby rozciągały się poza zwis ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
17
Za pomocą szpatułki rozprowadzić mieszankę sera koziego na chard w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
18
Cebulę posmarować serem i posypać orzeszkami piniowymi. Na cebulowym nadzieniu ułożyć wydłużone liście boczku i wyłożyć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
19
Ciasto i liście boczku posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
20
Piec tartę przez około 40 minut, lub aż ciasto będzie złote.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
21
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
22
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut przed podaniem ciepłej lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn