Tarta z bazylią i zieloną fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj bazylię i Green Bean Gratinate spróbować. Ten przepis służy 8. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, bułkę tartą, sałatkę koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z zieloną fasolką i bazylią, Sałatka z zielonej fasoli z bazylią, balsamicznym i parmezanem, oraz Sałatka ziemniaczano-fasolowa z cytryną i bazylią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 400°F. Ustaw stojak na środku.Pre-pare kąpieli lodowej w dużej misce.Napełnij duży garnek około 3 litrami wody.
Niech dojdzie do wrzenia, a następnie dodać dobrą ilość soli koszernej.Wrzucić wszystkie świeże fasolki szparagowej do wrzącej wody, przykryć garnek, aż woda zagotuje się ponownie, a następnie gotować odkryte, przez 4-6 minut lub tak, aż są one ledwo gotowane; przetargu, ale nadal wystarczająco mocne, aby przystawki.
Fasolę odcedzić na krótko w durszlaku, a następnie zanurzyć w przygotowanej mrożonej kąpieli. Gdy ostygnie przenieść je do innej miski i posypać je ¼ łyżeczki soli. Fasola może naprawdę dużo soli. Więc niech usiąść kilka minut, aby wchłonąć niektóre przyprawy.W międzyczasie opłucz i osusz pomidory. Jeśli są większe niż cal, pokroić je na pół w przeciwnym razie pozostawić je w całości.
Pokroić mozzarellę w kostkę ½ cala. Pokrój liście bazylii na cienkie strzępy, które nazywa się szyfonadą. Łatwiej jest to osiągnąć, jeśli wiązasz kilka na siebie, a następnie zwijasz je w stylu cygara.
Przetnij krzyż mądrze, a zostaniesz z doskonałymi szyfonadami.Wrzucić starty ser Parmigiano-Reggiano i bułkę tartą razem w małej misce. Lekko posmarować wnętrza płytkie, 2 lub 3 ćwiartka pieczenia naczynia z łyżeczką lub więcej masła.
Posypać ¼ szklanki mieszanki sera i bułki tartej na całym dnie iw górę boki naczynia do pieczenia.
Dodaj pomidory, kostki mozzarelli i strzępy bazylii do miski zawierającej ostudzoną i soloną fasolkę szparagową.
Całość skropić oliwą, posypać pozostałą ¼ łyżeczki soli i kilka razy wymieszać.
Posypać około połowy pozostałego sera i bułki tartej na wierzchu i dobrze wrzucić, aż wszystko jest dobrze pokryte.Zeskrobać warzywa i bułkę tartą do naczynia do pieczenia i rozprowadzić je w jeszcze dobrze wymieszane i nawet warstwy.
Posypać pozostałą bułkę tartą i pokroić pozostałe masło w kostkę i rozsypać je na całej górze.
Umieść naczynie w piekarniku.
Piec zapiekankę przez 12 minut, a następnie obrócić i piec kolejne 12 minut. 24 minuty powinny być idealne, aby uzyskać brązową skórkę z bąbelkami. Jeśli jednak nie jest rumiany ku Twojej satysfakcji, umieść go pod brojlerem na chwilę lub dwa, zamiast gotować go dłużej, co tylko uda się rozgotować fasolę.Doprowadzić gorącą kratkę do stołu w naczyniu do pieczenia.