Tarta wiśniowo-jabłkowa
Tarta wiśniowo-jabłkowa to deser dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 343 kalorie . Za 1,36 dolara za porcję przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku jabłkowego, skrobi kukurydzianej, wiśni i mielonego cynamonu. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena jest raczej słaba. Babeczki śniadaniowe z jabłkami, wiśniami, gruszkami i migdałami , Tarta wiśniowo-jagodowa z maślanym spodem z nektaru z agawy i Tarta jabłkowo-kremowa z owsianym spodem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce nadającej się do mikrofalówki połącz wiśnie z sokiem jabłkowym. Przykryj i podgrzewaj w mikrofalówce na dużej mocy, aż się podgrzeje; odstaw.
W małej misce połącz 2 łyżki cukru i 1/4 łyżeczki cynamonu; odstaw na posypkę. W dużej misce połącz skrobię kukurydzianą z pozostałym cukrem i cynamonem. Wmieszaj jabłka, wanilię i odłożoną mieszankę wiśniową.
Wyłóż dolną część ciasta głęboką formę do ciasta o średnicy 23 cm i przytnij ciasto równo z krawędzią formy.
Dodaj nadzienie. Z pozostałego ciasta uformuj kratkę. Zlep i zlep brzegi. Ubij białko na pianę; posmaruj wierzch kratki.
Posypać resztą cynamonu i cukru.
Przykryj krawędzie luźno folią.
Piecz w temperaturze 230°C przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 175°C i zdejmij folię.
Piecz przez kolejne 30-45 minut, aż ciasto będzie złocistobrązowe, a nadzienie bulgoczące. Ostudź na kratce.