Tarta truskawkowa ze skórką imbirowo-orzechową

Tarta truskawkowa ze skórką imbirowo-orzechową
Tarty truskawkowe z imbirowo-orzechową skórką to wegańskie deser. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Syrop z agawy, mąkę, zmielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarty z twarogiem Mango w skórce Gingersnap, Dyniowe tarty bezowe z pełnoziarnistą skórką kruchą, oraz Tarty winogronowe szkliwione w portach ze skórką z orzechów pekan.

Instrukcje

1
Lekko posmaruj muffinki olejem kokosowym. Odstawić. Pulsuj orzechy w robocie kuchennym, aż do grubo zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
2
Dodaj 3 łyżki syropu z agawy, mąkę, imbir, sól i 2 łyżeczki oleju kokosowego. Proces aż do grubej formy ciasta. Zbierz się w piłkę. Naciśnij 1 czubatą łyżkę ciasta mocno na dno i do góry każdej filiżanki muffin. Schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
Olej KokosowyOlej Kokosowy
ImbirImbir
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piec Skórki, aż jędrne i złociste wokół krawędzi, 8-10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu przez co najmniej 10 minut przed wyjęciem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
6
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia; przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.
7
W średniej misce umieść truskawki, sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki syropu z agawy; zeskrobaj nasiona wanilii(zachowaj fasolę do innego użycia). Dobrze wymieszać, miażdżąc kilka jagód, aby uwolnić soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
AgawaAgawa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagodyJagody
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Za pomocą szpatułki lub noża do masła Usuń skorupki tarty z patelni i napełnij mieszaniną truskawkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
TruskawkiTruskawki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
9
Podawać natychmiast.
10
W porcji: 190 kalorii, 15 g tłuszczu, 3 g błonnika
11
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn