Tarta Sokca z cukinii i moreli z " książki kucharskiej rynku francuskiego

Tarta Sokca z cukinii i moreli z
Przepis cukinia i Morelowa tarta Socca z " francuskiego rynku książki kucharskiej może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 1 godzina. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, tarta cukinia, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rzodkiewka-makaron z " książki kucharskiej rynku francuskiego, Ratatouille Tian z " the French Market Cookbook, oraz Tatar z wodorostów z " francuskiej książki kucharskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować podstawę do tarty: w średniej misce połącz mąkę z ciecierzycy, sól,kminek i 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wlać 3/4 szklanki (180 ml) zimnej wody powolnym strumieniem, stale ubijając, aby uniknąć grudek. Mieszanina będzie cieńsza niż ciasto naleśnikowe. Przykryć i odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Umieść dobrze przyprawioną 10-calową (25 cm) żeliwną patelnię w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 200°C (400°f).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Jeszcze raz ubić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika (będzie gorąca)i wlej dobry szczyptę oleju, obracając patelnię wokół, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wlać ciasto do patelni i zawirować, aby pokryć całą powierzchnię. Powrót do piekarnika i piec do zestawu, 25 do 30 protokół. Przełącznik piekarnika do Ustawienia brojlerów i pozostawić patelnię, mając na nią oko, aż złoty kolor i chrupiące na górze, o 10 protokół. Przekręć socca na talerz, a następnie odwróć go z powrotem na naczynie do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Aby kompot morelowy: ugotować pokrojone w kostkę morele w małym rondlu na średnim ogniu, odsłonięte, aż będą bardzo miękkie, około 10 minut. Zwiększyć ogień, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować przez kolejne 5 minut, aby lekko zagęścić. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Powinieneś mieć około 6 łyżek kompot morelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Aby zakończyć tartę: za pomocą krajalnicy mandoliny lub bardzo ostrego noża pokrój cukinię na cienkie plasterki papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Umieść socca rumiane side up na półmisku i rozprowadzić z kompot morelowy. Rozsypać plastry cukinii na wierzchu i posypać solą, pieprzem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Pokroić ząbkowanym nożem i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn