Tarta Sokca z cukinii i moreli z " książki kucharskiej rynku francuskiego
Przepis cukinia i Morelowa tarta Socca z " francuskiego rynku książki kucharskiej może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 1 godzina. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, tarta cukinia, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rzodkiewka-makaron z " książki kucharskiej rynku francuskiego, Ratatouille Tian z " the French Market Cookbook, oraz Tatar z wodorostów z " francuskiej książki kucharskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować podstawę do tarty: w średniej misce połącz mąkę z ciecierzycy, sól,kminek i 3 łyżki oleju.
Wlać 3/4 szklanki (180 ml) zimnej wody powolnym strumieniem, stale ubijając, aby uniknąć grudek. Mieszanina będzie cieńsza niż ciasto naleśnikowe. Przykryć i odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce.
Umieść dobrze przyprawioną 10-calową (25 cm) żeliwną patelnię w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 200°C (400°f).
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika (będzie gorąca)i wlej dobry szczyptę oleju, obracając patelnię wokół, aby pokryć.
Wlać ciasto do patelni i zawirować, aby pokryć całą powierzchnię. Powrót do piekarnika i piec do zestawu, 25 do 30 protokół. Przełącznik piekarnika do Ustawienia brojlerów i pozostawić patelnię, mając na nią oko, aż złoty kolor i chrupiące na górze, o 10 protokół. Przekręć socca na talerz, a następnie odwróć go z powrotem na naczynie do serwowania.
Aby kompot morelowy: ugotować pokrojone w kostkę morele w małym rondlu na średnim ogniu, odsłonięte, aż będą bardzo miękkie, około 10 minut. Zwiększyć ogień, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować przez kolejne 5 minut, aby lekko zagęścić. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Powinieneś mieć około 6 łyżek kompot morelowego.
Aby zakończyć tartę: za pomocą krajalnicy mandoliny lub bardzo ostrego noża pokrój cukinię na cienkie plasterki papieru.
Umieść socca rumiane side up na półmisku i rozprowadzić z kompot morelowy. Rozsypać plastry cukinii na wierzchu i posypać solą, pieprzem i tymiankiem.
Pokroić ząbkowanym nożem i podawać.