Tarta Rumowo-Karmelowo-Bananowa
Przypalona-karmelowa tarta Rumowo-bananowa jest Wegetariańskie deser. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka śmietany, umyć jajko, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Palone Lody Karmelowo-Bananowe, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Tarta Bananowo-Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym, głębokim, ciężkim rondlu umieścić cukier z 1/4 szklanki wody i bez mieszania doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Za pomocą pędzla do ciasta zanurzonego w wodzie, szczotkuj boki patelni, aby rozpuścić wszelkie granulki cukru. Gdy cukier się rozpuści i zacznie ciemnieć, od 6 do 8 minut, przechyl i zawiruj, aby gotować równomiernie. Gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż cukier będzie głęboki czerwonawo brązowy, o 2 minuty więcej.
Zdjąć z ognia i ubić około 1 łyżki. śmietany (sos się spieni). Powoli wbijaj resztę.
Ubić rumem, ostudzić do temperatury pokojowej i schłodzić co najmniej 2 godziny do zgęstnienia.
W międzyczasie, na mąki powierzchni roboczej i z mąką wałek do ciasta, roll arkusz ciasta się do 10-przez 14-in. prostokąt.
Pokrój ciasto na pół, aby uformować dwa 10 na 7 cali. prostokąty i połówki umieścić na dużej, bez obręczy blachy do pieczenia. Lekko nakłuć połówki ciasta widelcem, pozostawiając 1/2 cala.- szeroka granica.
Banany obrać, pokroić w 1/4 cala.- grube plastry i układamy na cieście.
Brush graniczy z myciem jajkiem i posypać tarty całym brązowym cukrem.
Piec tarty na dolnej półce piekarnika 15 do 17 minut, lub do momentu, gdy skórki będą średnio złote (podnieś krawędzie tart, aby sprawdzić doneness spodów).
Lekko ostudzić i obficie skropić sosem karmelowym.
Podawać tarty ciepłe lub chłodne, każda pokroić na 4 do 6 sztuk.