Tarta Ricotta z kompot z suszonych owoców

Tarta Ricotta z kompot z suszonych owoców
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, wiśnie, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot Z Suszonych Owoców, Kompot Z Suszonych Owoców, oraz Kompot Z Suszonych Owoców Z Rumem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Obficie maślana patelnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PiekarnikPiekarnik
2
Mąka, cukier i sól w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać masło, skórkę i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z kilkoma małymi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodać żółtko, wanilię i wodę i pulsować, aż tylko włączone i ciasto zaczyna tworzyć duże grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 kawałki. Posmaruj każdy kawałek raz piętą dłoni ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem za pomocą skrobaka i uformuj w kulkę, a następnie spłaszcz w prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Nacisnąć ciasto na dno i do góry boki patelni w równej warstwie z dobrze mąki palce. Schłodzić shell 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Lekko nakłuć skorupę widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec powłoki, aż boki są ustawione i krawędź jest złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec, aż skorupa będzie złoty cały, o 15 minut więcej. Chłodna skorupa całkowicie w patelni na stelażu. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Ubić razem twarożek, cukier i cynamon w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 2 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj ricottę, całe jajko i białko jaja oraz sól, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
CynamonCynamon
Ser RicottaSer Ricotta
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy tarty i piec, aż lekko nadmuchane wzdłuż krawędzi i po prostu ustawić w centrum, o 15 protokół. (Centrum drży, gdy tarta jest delikatnie wstrząśnięta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić. Luźno przykryć tartę folią i schłodzić, aż napełnienie będzie twarde, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Przynieś wodę, wino, cukier, fasolkę wanilii (jeśli używasz) i zagotuj do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać figi do syropu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
FigiFigi
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Figi przełożyć łyżką szczelinową do miski. Morele wymieszać z syropem i dusić do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SyropSyrop
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Morele przełożyć łyżką szczelinową do miski z figami. Wiśnie wymieszać z syropem i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 1 minuty, a następnie dodać do owoców za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
CzereśnieCzereśnie
OwoceOwoce
SyropSyrop
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Gotuj syrop, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, o 12 protokół. Skórkę z cytryny i fasolkę wanilii wyrzucić (jeśli używasz; jeśli używasz ekstraktu, mieszaj Teraz), następnie polać owocami syrop i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SyropSyrop
OwoceOwoce
5
Podawać kompot z tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1
* Tarta może być schłodzona do 2 dni. Przykryć szczelnie po 8 godzinach. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem w razie potrzeby.* Kompot może być wykonany 3 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Tarta może być wykonana w 8-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta

Składniki

99papryka habanero1/2 szklanki suszonych moreli kalifornijskich1/2 szklanki suszonych moreli kalifornijskich85papryka habanero1/4 szklanki suszonych wiśni1/4 szklanki suszonych wiśni0warzywo (np. szpinak)lody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan85papryka habaneroserek śmietankowy, zmiękczonyserek śmietankowy, zmiękczony5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1łyżka czerwony ocet winnyjajko plus 1 duże białko, lekko ubitejajko plus 1 duże białko, lekko ubite1łyżka czerwony ocet winny1/3 szklanki kakao w proszku HERSHEY®'S1/3 szklanki kakao w proszku HERSHEY®'S142papryka habanerofiliżanka suszonych figi Calmyrna, przycięte, połówki wzdłuż, jeśli Dużefiliżanka suszonych figi Calmyrna, przycięte, połówki wzdłuż, jeśli Duże2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna340papryka habaneroricotta (najlepiej świeża)ricotta (najlepiej świeża)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny2cale(3-po skórce cytrynowej(3-po skórce cytrynowej0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1stickzimne niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 calazimne niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż1warzywo (np. szpinak)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1porcja startego parmezanu1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn