Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, wiśnie, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot Z Suszonych Owoców, Kompot Z Suszonych Owoców, oraz Kompot Z Suszonych Owoców Z Rumem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Obficie maślana patelnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Piekarnik
2
Mąka, cukier i sól w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodać masło, skórkę i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z kilkoma małymi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
4
Dodać żółtko, wanilię i wodę i pulsować, aż tylko włączone i ciasto zaczyna tworzyć duże grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Ciasto
Woda
żółtko Jaja
5
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 kawałki. Posmaruj każdy kawałek raz piętą dłoni ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem za pomocą skrobaka i uformuj w kulkę, a następnie spłaszcz w prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
6
Nacisnąć ciasto na dno i do góry boki patelni w równej warstwie z dobrze mąki palce. Schłodzić shell 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Lekko nakłuć skorupę widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Piec powłoki, aż boki są ustawione i krawędź jest złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec, aż skorupa będzie złoty cały, o 15 minut więcej. Chłodna skorupa całkowicie w patelni na stelażu. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
Patelnia
1
Ubić razem twarożek, cukier i cynamon w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 2 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj ricottę, całe jajko i białko jaja oraz sól, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Białka Jaj
Jajko
Cynamon
Ser Ricotta
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy tarty i piec, aż lekko nadmuchane wzdłuż krawędzi i po prostu ustawić w centrum, o 15 protokół. (Centrum drży, gdy tarta jest delikatnie wstrząśnięta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić. Luźno przykryć tartę folią i schłodzić, aż napełnienie będzie twarde, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Przynieś wodę, wino, cukier, fasolkę wanilii (jeśli używasz) i zagotuj do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać figi do syropu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Cukier
Syrop
Woda
Figi
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Figi przełożyć łyżką szczelinową do miski. Morele wymieszać z syropem i dusić do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Syrop
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Morele przełożyć łyżką szczelinową do miski z figami. Wiśnie wymieszać z syropem i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 1 minuty, a następnie dodać do owoców za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Czereśnie
Owoce
Syrop
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Gotuj syrop, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, o 12 protokół. Skórkę z cytryny i fasolkę wanilii wyrzucić (jeśli używasz; jeśli używasz ekstraktu, mieszaj Teraz), następnie polać owocami syrop i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Skórka Cytrynowa
Syrop
Owoce
5
Podawać kompot z tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
1
* Tarta może być schłodzona do 2 dni. Przykryć szczelnie po 8 godzinach. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem w razie potrzeby.* Kompot może być wykonany 3 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Tarta może być wykonana w 8-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem.