Tarta pieczona z dyni i jabłkami
Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ciasto francuskie, zmielony goździek, ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Z Pieczonej Dyni, Tarta z pieczonym jabłkiem, szalotką i kozim serem, oraz Pieczona zupa z dyni i jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wytnij boki squasha, aby uzyskać prostokątny kształt. Pokrój squasha na 6 (2 na 4 cale) prostokątów. Wrzucić squasha w 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól, pieprz, do smaku, zmielony goździki, i brązowy cukier.
Piec w piekarniku do miękkości, około 15 do 25 protokół.
Jabłko: pokrój jabłka na 6 (2 na 4 cale) prostokątów.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu i dodać jabłka, sól i pieprz.
Saute do miękkości, uważając, aby nie rozgotować.
Kompot z szalotki: obrać 7 dużych szalotek i wrzucić 1 łyżkę oleju, sól i pieprz, do smaku.
Umieść na patelni i przykryj folią aluminiową. Piecz przez około 30 do 45 minut w temperaturze 350 stopni F lub do miękkości.
Zdejmij folię aluminiową i kontynuuj gotowanie przez 10 minut. W maszynce lub blenderze dodać szalotkę z posiekanym świeżym tymiankiem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieścić każdy prostokąt squasha na wierzchu kawałka ciasta francuskiego. Zrób to samo z jabłkami.
Umieść taką samą ilość sera pleśniowego na wierzchu squasha.
Wstaw ciasto francuskie do piekarnika, aż Kabaczek i jabłko będą ciepłe, a ser pleśniowy się rozpuści.
Na ser pleśniowy ułożyć kompot z szalotki i udekorować talerz sosem.
Zmniejszyć składniki w garnku do syropu. Finisz świeżym, popękanym czarnym pieprzem.;