Tarta Orzechowa Périgord

Tarta Orzechowa Périgord
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj tartę orzechową Périgord. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 457 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 78 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajko, orzechy włoskie, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fondue Perigord, Tarta Orzechowa, oraz Tarta Malinowo-Orzechowa.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę, cukier i sól w dużej misce (lub pulsować w robocie kuchennym). Zmiksuj masło opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w procesorze), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu. Ubij razem jajko i 3 łyżki wody lodowej widelcem i wymieszaj z mieszaniną mąki (lub pulsem), aż się włączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wycisnąć małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując) aż do włączenia. (Nie przepracować mieszaniny lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
3
Zbierz ciasto razem, ze skrobakiem do ciasta, jeśli masz, i naciśnij na 5-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozwałkuj ciasto między 2 arkuszami folii w 12-calową rundę. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie do pracy, schłodzić do jędrności, 10 do 15 minut.) Włóż ciasto do patelni (Odrzuć plastikową folię), dociskając do boku. Uruchom wałek do ciasta nad górną krawędzią, aby odciąć nadmiar ciasta, a następnie naciśnij bok, aby ciasto pojawiło się nieco powyżej krawędzi patelni. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
1
Wyłożyć 4-stronną patelnię z folią i wstawić na środek piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Lekko grzać orzechy włoskie w arkuszu pan, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do miski i powrócić patelni do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Krem rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Doprowadzić wodę i 1 1/2 szklanki cukru do wrzenia w 3-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni z pędzlem do ciasta zanurzone w zimnej wodzie. Gotować, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu tak karmel kolory równomiernie, aż bursztyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij z ognia i natychmiast, ale powoli dodaj gorącą śmietanę (będzie się wściekle bąbelkować). Gdy pęcherzyki ustępują, wymieszać orzechy włoskie i masło i gotować na średnim ogniu, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
KremKrem
7
Nadzienie wlać do skorupki tartej i posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
8
Piec na patelni 25 minut (sprawdzić tartę po 15 minutach, a jeśli wierzch stanie się zbyt ciemny w plamy, luźno przykryć folią).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Zmniejszyć piekarnik do 163° i piec, aż wypełnienie jest ustawione i głębokie złocisto-brązowy i skorupa jest złoty, 10 do 15 minut więcej (nadzienie może rozlać się na krawędzi w miejscach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Ostudzić tart do ogrzania w tart pan, 30 do 45 minut, a następnie usunąć stronę patelni (nie ostudzić całkowicie przed wyjęciem strony patelni lub tart będzie trzymać).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Ciasto można schłodzić do 2 dni.* Tarta trzyma, dobrze owinięta w folię i schłodzona, 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn