Tarta Orange & Blackberry Panther
Orange & Blackberry Panther tarta jest deser, który służy 10. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Za 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga przyprawy do szarlotki, pomarańczowej marmolady, masła i cukru. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Różowa Pantera, Tarta Z Makaronem Jeżynowym, oraz Tarta Twarogowa Jeżynowa.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 12 cali. koło.
Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
W małej misce połącz serek śmietankowy, cukier cukierniczy i marmoladę.
Rozłóż na cieście do 1-1 / 4 cala. krawędzi. Na wierzch z jeżynami do 1 cala. krawędzi sera śmietankowego. Złóż brzegi ciasta nad nadzieniem, pozostawiając środek bez przykrycia.
W małej misce wymieszaj orzechy, cukier, mąkę i masło; posyp jeżyny.
Piec w temperaturze 400° przez 35-40 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złota, a nadzienie będzie musujące. Za pomocą pergaminu wsuń tartę na ruszt, aby ostygła.
W kuchence mikrofalowej rozpuść chipsy do pieczenia i skrócenie; mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj przyprawę do szarlotki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.