Tarta morelowo-karmelowa

Tarta morelowo-karmelowa
Tarta z karmelem morelowym wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 479 kalorii , 7 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Za 1,02 dolara za porcję otrzymasz deser na 12 osób. Jeśli masz pod ręką ekstrakt migdałowy, migdały, cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 23% . Podobne przepisy to Tarta morelowa , Tarta morelowa i Tarta morelowa .

Instrukcje

1
Umieść posiekane migdały w robocie kuchennym; przykryć i przetwarzać aż do posiekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodać mąkę, 1 szklankę cukru, cynamon, kolendrę i sól; przykryć i zmiksować pulsacyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodaj masło; przykryj i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4
Dodać żółtka, sok z cytryny i ekstrakt migdałowy; przykryć i wyrabiać, aż z ciasta uformuje się kula. Podziel ciasto na pół; owinąć w plastikową folię. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
5
Pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
6
Rozgrzej piekarnik do 400°. Jedną porcję ciasta wyłóż na spód i boki natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. karbowana forma do tarty z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Połącz konfitury z polewą lodową; rozłożyć na skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
PrzetworyPrzetwory
8
Rozwałkuj pozostałe ciasto; zrobić kratkę. Przytnij i uszczelnij krawędzie. Ubij jajko i wodę; posmaruj wierzchnią kratkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
9
Posypać pozostałym cukrem i płatkami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
10
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
11
Piec 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 325°; piec 25-30 minut dłużej lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Port

Port to świetny wybór do tarty. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Sandeman Vintage Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 135 dolarów.
Zabytkowe porto Sandemana
Zabytkowe porto Sandemana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn