Tarta Mascarpone z miodem, pomarańczami i pistacjami
Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 357 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, ciężką śmietanę do bicia, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Śliwki pieczone w miodzie z Mascarpone i pistacjami, Słodka Polenta Crostini z Mascarpone, malinami, pistacjami i miodem lawendowym, oraz Tarta ze świeżymi figami z miodem i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby szybko schłodzić skorupę, umieść ją na stojaku, Ustaw wentylator kilka stóp dalej (skierowany w kierunku skorupy) i włącz wentylator na średnią prędkość.
Rozgrzej piekarnik do 204°. naciśnij ciasto crust na dole i do góry boki 9-calowy Średnica tart pan z wyjmowanym dnem; fold boki i naciśnij, aby rozszerzyć boki 1/4 cala powyżej krawędzi patelni. Przekłuj skórkę widelcem.
Piec na złoty kolor, o 24 protokół. Schłodzić całkowicie na stojaku.
W międzyczasie zetrzyj tyle skórki pomarańczowej, aby odmierzyć 1 1/4 łyżeczki.
Odciąć resztki skórki i pestki z pomarańczy. Pomarańcze pokroić na cienkie okrągłe, a następnie pokroić w poprzek na pół.
Umieść plastry pomarańczy na ręcznikach papierowych, aby lekko osuszyć.
Połącz mascarpone, śmietanę, cukier, 1 łyżkę miodu, kardamon i skórkę pomarańczową w średniej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj aż do wymieszania i uformują się szczyty (nie przegrzewaj się, bo Mieszanka się skrzepnie).
Równomiernie rozprowadzić nadzienie w schłodzonej skorupie. Ułóż plastry pomarańczy na wierzchu tarty w koncentrycznych kręgach; posypać pistacjami.
Skropić pozostałą 1 łyżką miodu i podawać.