Tarta lodowa cytrynowo-imbirowa
Tarta z lodami cytrynowo-imbirowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 417 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jeżyn, Häagen-Dazs pięć cytryny wszystkie naturalne lody, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowe Lody Cytrynowe, Tarta imbirowo-kremowa z malinami, oraz Tarta z kremem gruszkowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ciasteczka w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij torbę i drobno zmiażdż ciasteczka za pomocą wałka do ciasta (około 2 filiżanek zmiażdżonych); wlej do dużej miski. Wymieszać z roztopionym masłem i 2 łyżkami. cukier. Naciśnij na dolnej i górnej stronie 9-calowej kwadratowej patelni z wyjmowanym dnem.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec skorupę w 325 przez 10 do 12 minut lub aż lekko rumiane.
Ostudzić 10 minut; zamrozić 20 minut lub do ostygnięcia.
W międzyczasie pozostaw lody w temperaturze pokojowej 20 minut lub aż lekko zmiękną.
Rozprowadzić na schłodzonej skorupie na patelni. Zamrozić 3 godziny lub do twardości.
Wymieszać jeżyny, kolejne 3 składniki i pozostałą 1 łyżkę. cukier w średniej misce.
Pozostawić mieszaninę jagodową i tartę w temperaturze pokojowej 10 minut.
Wyjąć tartę z patelni i umieścić na podstawce lub talerzu. Top z mieszanki jagodowej.