Tarta Limonkowa
Tarta z limonką może być tylko deserem, którego szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 286 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ozdoby: bitą śmietanę, żółtka jaj, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Key Lime Tarta, Key Lime Tarta, oraz Key Lime Tarta.
Instrukcje
Ciasto rozwałkować na 13-calową okrągłą na lekko posypanej mąką powierzchni. Pasuje do 9-calowej okrągłej patelni; krawędzie wykończenia. Przykryć i zamrozić 1 godzinę.
Przygotowane ciasto wyłożyć folią aluminiową i wypełnić masą ciasta lub suszoną fasolą.
Piec w temperaturze 400 przez 12 minut.
Wyjąć ciężarki i folię; piec 14 minut lub do złotego koloru.
W średnim sosie wymieszać cukier i 6 kolejnych składników, dodać masło. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając; gotować 1 minutę. Lekko ostudzić; wlać do skorupy ciasta.
Umieść wytrzymałą plastikową folię bezpośrednio na powierzchni i schłodzić 8 godzin.
Dekorować, w razie potrzeby.