Tarta jagodowa z kremem imbirowym

Tarta jagodowa z kremem imbirowym
Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 950 kalorii, 12g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, arkusze ciasta francuskiego, truskawki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta jagodowa z kremem imbirowym, Tarta Z Kremem Jagodowym, oraz Tarta Śmietankowo-Jagodowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: pergamin i duża płaska deska (co najmniej 20 cali kwadratowych) do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2
Przygotować i upiec ciasto w 4 ćwiartkach: wymieszać żółtka i 2 łyżki wody do mycia jaj. Umieść blachę do pieczenia w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Rozłóż 1 arkusz ciasta na 12-calowym kwadracie pergaminu i umyj wszystko jajkiem. Nakłuć całą powierzchnię równomiernie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozłóż drugi arkusz ciasta na desce do krojenia i wytnij ostry mały nóż o szerokości 1 1/4 cala wzdłuż 2 sąsiednich krawędzi, zachowując pozostały kwadrat do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieść pod kątem prostym na 1 rogu na 2 sąsiadujących krawędziach pokrojonego ciasta, tworząc pierwszą ćwiartkę tarty.
6
Przenieść ciasto na pergaminie do blachy do pieczenia w zamrażarce i schłodzić do firmy, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Przełożyć ciasto na pergaminie z zamrażarki na deskę do krojenia i przyciąć pasek o szerokości 1/4 cala ze wszystkich 4 Krawędzi za pomocą końcówki małego noża i linijki i przeciąć całe ciasto. Wykonaj pionowe cięcia o długości 1/4 cala przez podwójne warstwy krawędzi w odległości około 1/2 cala (aby pomóc w równomiernym wzroście boków).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Powrót ciasto na pergaminie do blachy do pieczenia w zamrażarce i schłodzić do firmy, ale nie stałe, o 10 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
9
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. i podgrzać inną blachę do pieczenia na najniższym stojaku w piekarniku do gorąca, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść ciasto na pergaminie z zamrażarki do gorącej blachy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
11
Piec ciasto na najniższym stojaku piekarnika, aż dmuchane i głęboko złoty brąz (trochę ciemniejszy niż zwykle, więc podwójne krawędzie są gotowane przez), 14 do 16 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
12
Przenieść ciasto na pergaminie do stelaża do ostygnięcia.
13
Powtórz procedurę z pozostałymi 3 paczkami ciasta francuskiego, aby uzyskać pozostałe 3 ćwiartki tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
14
Zrób krem imbirowy: Serek śmietankowy i cukier granulowany zmiksuj w maszynce, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
15
Dodaj imbir i pulsuj, aż drobno posiekasz i dobrze połączysz mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
16
Przygotuj owoce i złóż tartę: jeśli jest bardzo nadmuchana, delikatnie spłaszcz wewnętrzne części ciasta (jednowarstwowe) lekko dłonią. Dopasuj ćwiartki razem na płaskiej płycie, tworząc gigantyczną kwadratową skorupę tart, przycinając wewnętrzne krawędzie każdego kwadrantu lekko ząbkowanym nożem, aby pomóc ćwiartkom dopasować się do siebie płynnie. "Przyklej" wewnętrzne krawędzie razem z odrobiną kremu imbirowego, a następnie rozprowadź pozostały krem imbirowy równomiernie na tarcie, pozostawiając podwójne krawędzie jako obramowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
17
Ułóż truskawki w dekoracyjny wzór na kremie. Doprowadzić galaretkę do wrzenia z pozostałymi 2 łyżkami wody, ubijając do gładkości, a następnie gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Do dużej miski wrzucić 3/4 polewy z jagodami i łyżką jagód na tartę, aby przykryć śmietanę między truskawkami, lekko usypując.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
18
Truskawki posmaruj pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
Wszystkie 4 ćwiartki ciasta można przygotować (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej i ułożyć w zamrażarce między arkuszami pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2
Pozostaw każdą sekcję w temperaturze pokojowej, aż nie zamarznie, ale nadal będzie trwała, około 5 minut przed pieczeniem.
3
Krem imbirowy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4
Zmontowana tarta może być przechowywana w chłodnej temperaturze pokojowej 3 godziny przed podaniem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia9
Magazyn