Tarta jabłkowo-cynamonowa
Tarta cynamonowo-jabłkowa wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten deser ma 199 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 73 centy za porcję. Udaj się do sklepu i kup mleko, sok z cytryny, ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy obejmują Tartę jabłkowo-cynamonowo-mascarpone ,Tartę jabłkową + krem do ciasta korzennego + kruche ciasteczka cynamonowe i Tartę jabłkowo-sernikową z polewą z solonego karmelu .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj jabłko z sokiem z cytryny; odstaw. Na lekko oprószonej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy 14 cali.
Przenieś na blachę do pieczenia wyłożoną papierem pergaminowym.
Rozprowadź galaretkę tak, aby nie odstawała od brzegów o więcej niż 5 cm.
Posyp mieszanką jabłkową, cukrem, chipsami do pieczenia i migdałami. Złóż brzegi ciasta na nadzienie, pozostawiając środek odkryty.
Posmaruj złożone ciasto mlekiem.
Piecz w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do uzyskania złotego koloru. Użyj papieru pergaminowego, aby przesunąć tartę na kratkę do ostygnięcia. W małej misce wymieszaj cukier puder, ekstrakt i tyle mleka, aby uzyskać pożądaną konsystencję.