Tarta jabłkowo-bananowa z ciepłym syropem klonowym

Tarta jabłkowo-bananowa z ciepłym syropem klonowym
Tarta jabłkowo-bananowa z ciepłym syropem klonowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 472 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto, masło, jabłka granny smith i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gofry bananowe z kwaśną śmietaną z ciepłym syropem Klonowo-miodowym, Tosty francuskie ciabatta z ciepłym syropem klonowym jabłkowym, oraz Naleśniki z ciepłym syropem klonowym i masłem kawowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu podgrzej mleko, śmietanę, fasolę waniliową lub ekstrakt i połowę cukru na wolnym ogniu (tuż poniżej wrzenia). W małej misce ubijamy żółtka i resztę cukru i temperujemy dodając do miski niewielką ilość rozgrzanej mieszanki mlecznej, stale ubijając (tzw. łącznik). Teraz wlej łącznik (mieszankę jajeczną) do garnka na mleko, stale mieszając. Tylko go podgrzewasz. Nie gotować. Nie gotuj. Chodzi o to, aby uniknąć jajecznicy! Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie zagęszczać się, aby pokryć tylną część łyżki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
3
Na dużej patelni, podsmażyć jabłka i banany na maśle i dodać cynamon i sok z limonki i wymieszać do herbu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu i pozostawić do gotowania, aż jabłka będą miękkie i karmel kolorowe, o 20 do 25 protokół i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Do polewania okruchów za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj płatki owsiane, mąkę, cukier i masło, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Płatki OwsianePłatki Owsiane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Schłodzone jabłka połącz ze śmietaną, wlej do skorupki ciasta i polej mieszanką płatków owsianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
7
Piec, aż skorupa jest całkowicie upieczona i złocisty brązowy, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Podgrzej syrop klonowy jako dodatek i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn