Tarta jabłkowa z przyprawą imbirową

Tarta jabłkowa z przyprawą imbirową
Tarta jabłkowa z przyprawą imbirową może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 4 g białka i 26 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 15% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Tarta z jabłkami i cheddarem i przyprawami, imbirowo-przyprawowa tarta żurawinowo-jabłkowa i tarta jabłkowo-wiśniowo-biało-czekoladowa z frangipane z sorbetem z zielonych jabłek i kompotem brandy wiśniowo-jabłkowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zwinięty, Nieupieczony Spód CiastaZwinięty, Nieupieczony Spód Ciasta
2
Pozostaw ciasto do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozwiń jeden z kawałków ciasta. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy od 13 do 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (15 Uncji) Opakowanie Walcowanego, Nieupieczonego Ciasta W Lodówce1 (15 Uncji) Opakowanie Walcowanego, Nieupieczonego Ciasta W Lodówce
Opakowanie, Walcowane, Chłodzone, Nieupieczone CiastoOpakowanie, Walcowane, Chłodzone, Nieupieczone Ciasto
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Przenieś skorupę ciasta do okrągłej formy do tarty o wymiarach 10x2 cali z wyjmowanym dnem lub 10-calowej głębokiej blachy do ciasta. Przytnij skórkę do krawędzi patelni. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Rozwiń pozostały spód ciasta. Używając 2-3-calowej foremki gwiazdowej lub innego pożądanego noża, wykonaj 5 do 6 wycięć w cieście. Odłóż ciasto i wycięcia na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
5
W dużym rondlu podgrzej nadzienie szarlotkowe LUCKY LEAF, masło, 1 łyżkę krystalizowanego imbiru, wanilię, 1 łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową i świeży imbir na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, często delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Mąka Samorosnąca, Nie PrzesianaMąka Samorosnąca, Nie Przesiana
świeży Imbirświeży Imbir
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Nadzienie z szarlotki LUCKY LEAF wyłóż do wyłożonej ciastem formy do tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Samorosnąca, Nie PrzesianaMąka Samorosnąca, Nie Przesiana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Ciasto ułożyć wycięciami na nadzieniu. Przytnij ciasto do krawędzi formy do tarty i delikatnie dociśnij górne ciasto do dolnego, aby je uszczelnić. Jeśli używasz blachy do ciasta, złóż górne ciasto pod dolne ciasto i zsuń, aby je złączyć; zaciśnij krawędź według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Na wierzchu ciasta umieść wycięcia w kształcie gwiazdek, pozostawiając większość otworów w cieście odsłoniętych. Lekko posmaruj ciasto nieprzywierającym sprayem kuchennym. W małej misce połącz cukier i 1/4 łyżeczki cynamonu; posypać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Tartę ułożyć na blaszce wyłożonej folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, brzeg tarty lub ciasta przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Piec 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Usuń folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Piecz jeszcze około 10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe, a nadzienie będzie musujące. Studzimy na metalowej kratce około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Zdjąć boki formy do tarty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
15
Podawać na ciepło. W razie potrzeby posyp bitą polewą i dodatkowo krystalizowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Standardowa Miska Waflowa Z Około 50 KaloriamiStandardowa Miska Waflowa Z Około 50 Kaloriami

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na tartę. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn