Tarta gruszkowo-migdałowa
Need a deser wegetariański? Tarta z gruszkami i migdałami może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 17g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, mąkę, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Tarta gruszkowo-migdałowa, Tarta gruszkowo-migdałowa, oraz Tarta Gruszkowo-Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Zmiksować na maśle opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż mieszanina przypomina grubą potrawę z niewielkimi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła. Ubij razem żółtko i wodę widelcem i wymieszaj z mieszanką mąki, aż dobrze się połączą.
Mieszankę delikatnie zagniatać w misce z mąką rąk, aż ciasto uformuje. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść delikatnie 4 lub 5 razy więcej. Uformuj ciasto w kulkę, a następnie spłaszcz na 5-calowy dysk.
Chill, owinięte szczelnie w folię, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na 13-calową okrągłą.
Spód tart pan (oddzielić od obręczy) pod ciasto i umieścić w obręczy tart pan.
Odciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis i zwis złożyć do wewnątrz. Naciśnij ciasto z boku patelni, naciskając ciasto 1/4 cala nad obręczą. Lekko nakłuć dno skorupy widelcem i schłodzić do jędrności, 10 do 15 minut.
Linia powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blady złoty, 20 do 30 protokół.
Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec powłoki do złotego, 15 do 25 protokół więcej. Pozostaw piekarnik włączony.
Umieść ciężką blachę do pieczenia w piekarniku. Obrać i rdzeń gruszki, a następnie pokroić wzdłuż na plastry 1/4 cala. W misce wrzucić gruszki z 1 łyżką gruszki, a następnie ułożyć, nakładając, w tartej skorupce. Na patelnię tarty lub obrzeże przykryć folią i przełożyć na blachę do pieczenia w piekarniku.
Piec tylko do gruszek są ledwo miękkie, 10 do 12 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Ubić razem jajka, żółtko, cukier, wanilię, crème fraîche, szczyptę soli i pozostałą 1 łyżkę gruszki brandy na gładką masę.
Piec, aż krem jest tylko ustawić 2 cale od krawędzi, o 18 protokół.
Wyjąć z piekarnika i usunąć tarczę ciasto.
Wymieszać wszystkie składniki, następnie delikatnie posypać kremem i piec, aż top będzie blady złoty, o 15 minut więcej. Chłodna tarta do ogrzania lub temperatury pokojowej na patelni na stojaku.