Tarta Figowa Black Mission

Tarta Figowa Black Mission
Jeśli 2,68 zł za porcję spada twój budżet, Czarna Mission Fig Tart może być wybitny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, sól, wino o średniej zawartości i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Black Mission Fig Jam, Muffinki Figowe Black Mission, oraz Czarna Figa Mission i słodki sos cebulowy.

Instrukcje

1
Przyciąć łodygi z figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
2
Pokrój figi na 1/8 cala.- grube plastry i umieścić w dużej misce. Zagotować 6 szklanek wody i zalać figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Odstawić 10 minut.
4
Odcedzić i włożyć figi do dużego garnka na średnim ogniu z winem, 1 szklanką cukru i 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia. Tymczasem związać pieprzu, cynamon, ziele angielskie, i goździki w 6-przez 6-in. kawałek gazę i dodać do garnka. Niższe ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować, aż figi są miękkie i ciecz zmniejsza się do około 3/4 szklanki, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Usuń przyprawy i wyrzuć. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Niech figi i ciecz ostygną do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
7
Tymczasem w dużej misce wymieszaj mąkę, pozostałe 3 łyżki. cukier, a pozostałe 1/4 łyżeczki. sól. Wrzuć masło i przerabiaj go opuszkami palców do mieszanki mąki, blenderem do ciast lub widelcem, aż będzie przypominał grubą mączkę kukurydzianą z kawałkami grochu. Szybko wymieszać 2 łyżki. bardzo zimna woda, aż ciasto zacznie trzymać się razem (nadal będzie dość kruche). Delikatnie zagnieść ciasto 2 lub 3 razy w misce, a następnie włączyć do dużego kawałka folii, kształt W 6-in. dysk, przykryć folią i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Miejsce 10-in. patelnia z wyjmowaną obręczą na dużej blasze do pieczenia. Masło duży kawałek folii. Rozpakuj ciasto i połóż na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Ciasto rozwałkować na 13-in. koło, obracając 90 między każdym przejściem wałka do ciasta, aby nie przywierał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
11
Przełożyć na patelnię, pozwalając, aby ciasto opadło na miejsce (jeśli go popchniesz lub rozciągniesz, skurczy się po upieczeniu). Przyciąć krawędzie 1/2 cala. przeszłości obręcz patelni i złożyć, aby podwoić grubość krawędzi tart. Ułożyć folię, posmarowaną masłem, delikatnie na ciasto i równomiernie wyłożyć masę ciasta, suszoną fasolę lub ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Piec 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Wyjąć ciężarki i folię i piec do złotego koloru, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
14
Ochłoń.
15
Ułóż schłodzone figi w schłodzonej skórce i wylej na nie płyn do gotowania figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
16
Odstawić na co najmniej 1 godzinę (w temperaturze pokojowej) i do nocy (w lodówce).
17
Podawać w temperaturze pokojowej, z crme frache.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn