Tarka ziemniaczano-selerowa
Tarka ziemniaczano-selerowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, ser gruyère, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Zapiekanka Z Ziemniaków I Selera, Zapiekanka z ziemniaków i selera, oraz Tarka Z Selera, Pasternaku I Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetrzyj boki i dno naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania z połówkami czosnku. Połówki czosnku zmiażdżyć; odstawić.
Pokroić seler w plastry o grubości 1/4 cala; pokroić plastry na ćwiartki, aby zmierzyć 2 szklanki, zachowując pozostały seler do innego użycia.
W dużym rondlu umieścić 2 szklanki selera, ziemniaków i 3 gałązki tymianku i zalać wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 10 minut lub aż ziemniaki będą miękkie; odcedzić i wyrzucić tymianek.
Podczas gotowania ziemniaków, mąkę, sól i pieprz połączyć w małym rondlu; stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką. Zmiksować rozgnieciony czosnek i 1 gałązkę tymianku.
Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj do zgęstnienia (około 10 minut), stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; wymieszać w 3/4 szklanki sera.
W naczyniu do pieczenia ułożyć ziemniaki i seler; polać warzywami sosem.
Posypać 1/4 szklanki sera.
Piec w 350 przez 30 minut lub do lekko rumiane. Odrzuć tymianek.