Tarka Ziemniaczano-Porowa
Zapiekanka ziemniaczano-porowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 418 kalorii, 12g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz masło, śmietanę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Por Ziemniaczany Au Gratin, Por Ziemniaczany Au Gratin, oraz Zapiekanka z ziemniaków i porów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej, głębokiej patelni lub rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pory i czosnek; smażyć 5 do 7 minut lub do miękkości. Wymieszać z rozmarynem, solą morską i pieprzem.
Dodać ziemniaki, śmietanę i mleko do mieszanki porów na patelni, delikatnie mieszając, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować, odkryte, 10 do 15 minut lub aż ziemniaki są ledwo miękkie. (Nie przegotować. Ziemniaki będą giętkie, ale nie w pełni ugotowane.)
Łyżka połowę mieszanki ziemniaków do lekko nasmarowane 2 1/2-quart naczynia do pieczenia.
Posypać 1/2 szklanki sera Gruyre i 1/4 szklanki parmezanu. Wierzch z pozostałą mieszaniną ziemniaków; posypać pozostałymi serami. (Mogą być przykryte i schłodzone przez noc.
Niech dojść do temperatury pokojowej przed pieczeniem.)
Piec 20 do 30 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i top jest złoty brąz.
Dekorować, w razie potrzeby.